Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon

Bloomits alkohol politik

Hos Bloomit Danmark ApS støtter vi op omkring retningslinjerne for alkohol, som er angivet af Sundhedsstyrelsen.

Derfor spørger vi alle, der handler hos os, om de er over 16
I og med at vi sælger øl- og vingaver, skal vi sikre os, at når der lægges en bestilling, overholder vi de gældende regler og retningslinjer.
Hos os og vores partnere sælger vi ikke øl eller vin, der indeholder en alkoprocent, der er over 16,5% alkohol, derfor kontrollerer vi, om vores kunder er over 16.

Herunder kan du læse anvisningerne fra Sundhedsstyrelsen.
Disse gælder for alle fysiske og digitale butikker.

___________________________________________________________

Skiltning om salg af tobak og alkohol

Når du sælger tobak eller alkohol, er der en række krav, som du skal overholde. Her kan du læse om kraven og hente eller bestille skilte om detailsalg af tobak og alkohol.

Den, der erhvervsmæssigt sælger tobaksvarer, e-cigaretter og alkohol i butikker og på internettet, har samtidig ansvaret for, at de ikke sælges til mindreårige i deres butikker, restaurationer, kiosker mv.

Det er også dit ansvar som indehaver, at dine medarbejdere ikke sælger til mindreårige. Det er ikke tilladt at sælge:

  • tobak til unge under 18 år 
  • e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år
  • alkohol på 16,5 % eller derover til unge under 18 år
  • alkohol under 16,5 % til unge under 16 år
     

Billed-id og skiltning

Alle butiksmedarbejdere og hjemmesider er forpligtiget til at spørge efter og se gyldigt billed-ID, hvis man er det mindste i tvivl om køberens alder. Der må ikke sælges alkohol eller tobak til unge, som ikke kan fremvise gyldigt billed-id. Gyldigt billed-id kan fx være et pas, et kørekort, eller det særlige unge-ID, som unge, fra de er 16 år, kan købe hos kommunen. Det er indehaverens ansvar, ikke køberens, at køberen er 18 år eller over.

Butikker og på hjemmesider, hvor der foregår detailsalg af tobaksvarer og alkoholholdige drikkevarer, skal ved synlig skiltning informere om, at salg af tobaksvarer, e-cigaretter og alkohol kun kan finde sted ved kundens forevisning af gyldig billedlegitimation, hvis sælgeren er i tvivl om, at kunden opfylder aldersgrænserne for salg af tobaksvarer og alkoholholdige drikkevarer.

Den 1. januar 2019 trådte en ny bekendtgørelse om opsætning og placering af skilte i kraft.

Bekendtgørelse om opsætning og placering af skilte

De nye skilte opsættes der, hvor der foregår salg af alkohol og tobak, og erstatter de gamle skilte. Hvis butikken fx sælger både tobak og alkohol, kan man selv vælge, om man vil have to separate skilte eller et samlet skilt, der oplyser om både tobak og alkohol. Desuden kan man vælge at opsætte skilte, som informerer om aldersgrænserne for e-cigaretter og e-væske.

Ulovligt salg af tobak, e-cigaretter og alkohol til mindreårige vil blive politianmeldt og kan blive straffet med bøde. Der skal ved udmålingen af bøde tages særligt hensyn til, om butiksindehaveren, restauratøren, hotelværten, kantineindehaveren m.v. har gjort sig skyldig i grov eller gentagen overtrædelse.

LÆS MERE PÅ SUNDHEDSSTYRELSENS HJEMMESIDE HER