Bloomit

Det er snart valentindag, bestil din buket allerede i dag! Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon

Cookie- og privatlivspolitik

Oversigt

 

1. Introduktion til cookies
2. Hvad er cookies, og hvad er formålet med dem?
3. Kategorier af cookies
4. Sådan afviser eller sletter du dine cookies
5. Google Analytics – 3. parts cookies
6. 3. part- og statistik cookies
7. Localstorage
8. Sikkerhed 
9. Privatlivspolitik 
10. Kontakt

 

1. Introduktion til cookies

Websitet hwww.bloomit.dk anvender cookies - tekstfiler, som gemmes på din computer, mobiltelefon eller tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies indeholder ikke skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer blive mindre relevante for dig, og de vil optræde hyppigere. Du risikerer også, at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold du ikke kan få adgang til.

 

2. Hvad er cookies, og hvad er formålet med dem?

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv. 

Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke. 

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider.

Første gang du besøger Bloomits hjemmeside, modtager du automatisk en eller flere cookies. Du modtager endvidere cookies, når du foretager søgninger eller besøger undersider på vores site.

En cookie er en tekstfil, der lagres i din webbrowser (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera o.lign.), og som registrerer dig som unik bruger. Cookies effektiviserer din internetbrug, fordi dine handlinger bliver husket, og du skal derfor ikke begynde forfra, hver gang du bruger internettet.

Websitet bruger med andre ord cookies til at huske informationer om dine præferencer. Det er f.eks. en cookie, der gør, at du ikke behøver at logge ind på et site, hver gang du besøger det.

Når du besøger vores website, indsamler vores cookies oplysninger om dig. Disse oplysninger bruges herefter til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der bliver vist på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester.

 

3. Kategorier af cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at

Nødvendig - Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt uden disse cookies.

Præferencer - Præference cookies gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud eller opfører sig på. F.eks. dit foretrukne sprog, eller den region, du befinder dig i.

Statistik - Statistisk cookies hjælper webstedsejere med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesider ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.

Marketing - Marketing cookies bruges til at spore besøgende på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts annoncører.

Uklassificeret - Uklassificerede cookies er cookies, som vi er i færd med at klassificere sammen med udbyderne af de enkelte cookies.

Cookies på Bloomit

 

4. Sådan afviser eller sletter du dine cookies

Afvisning af cookies

Du kan altid afvise cookies på din computer ved at ændre indstillingerne i din browser. Hvor du finder indstillingerne afhænger af, hvilken browser du anvender. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du gør det, er der mange funktioner og services, du ikke kan bruge, fordi de forudsætter, at hjemmesiden kan huske de valg, du foretager.

 

Sletning af cookies

Cookies som du tidligere har accepteret, kan efterfølgende slettes nemt. Benytter du en PC med en nyere browser, kan du slette dine cookies ved at bruge genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete og markere og du vil have slettet cookies.

Virker genvejstasterne ikke, og/eller benytter du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger. Se her, hvordan du sletter cookies i forskellige browsere. 

 

5. Google Analytics – 3. parts cookies

Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet, og disse gemmes i ubegrænset tid. 

Ligeledes gør websitet brug af Google Signals, hvilket muliggør cross device tracking. Det betyder, at Google Analytics kan spore websitets brugere på tværs af de enheder, som de bruger.

En 3. part cookie kan fx være Google Analytics, som vi anvender til at kunne analysere, hvordan brugerne anvender hjemmesiden og efterfølgende målrette annoncering imod disse. Oplysningerne der indsamles om din brug (trafikdata, herunder din IP-adresse), sendes til og gemmes på eksempelvis Googles servere i USA.

 

 

6. 3. part- og statistik cookies

Bloomit Danmark ApS har nogle samarbejdspartnere som sætter cookies, såkaldte 3. parts cookies. Det sikrer bland andet,  at det er muligt at logge ind og fx dele artikler på de pågældende samarbejdspartneres hjemmesider.
Statistik cookies bruger vi til driften af hjemmesiden. Det kan fx være optælling af antallet af besøgende eller andre informationer, der kan bruges til statistisk analyse. Statistik cookies kan i begrænset omfang indsamle data, der kan henføres til den enkelte bruger.

Ved spørgeskemaundersøgelser, analyser og lignende sættes der cookies med det formål at registrere din besvarelse, og dermed undgå at du får samme spørgeskema igen.
 

7. Localstorage

Udover cookiedata bruger websitet data fra brugerens localstorage. Localstorage

er en mere sikker metode til at gemme brugerdata, eftersom 3. parter udefra

ikke kan opsnappe brugerens data, som de kan med de gammeldags cookies.

 

Vores website beder om adgang til brugerens localstorage-data, som gemmes i

dennes browser, og websitet får kun adgang til dataene, hvis efterspørgslen

kommer fra det website, som man besøger (altså ikke en 3. part).

 

Der gemmes ikke andre informationer om brugeren i localstorage, end der gør i

cookies.
 

Du kan som bruger slette din localstorage-data med 3- klik:
 

Chrome:

1. Gå til: chrome://settings/siteData

2. Under Search cookies, skriv "website navn"

3. Klik på skraldespanden

*local storage er nu slettet*
 

IE11:

1. Klik på tandhjulet i højre top hjørne

2. Klik på internet options

3. Under browsing history, klik på delete

4. Sørg for at cookies and website data er slået til

5. Klik på delete

*local storage er nu slettet*


Firefox:

1. Klik på F12

2. Vælg "storage" i menuen

3. Åben rul ud menuen "local storage"

4. Højreklik på website adressen

5. Klik "delete all"

*local storage er nu slettet*


Safari:

1. Klik på "*Safari*"

2. Klik "indstillinger"

3. I menuen klik på "privatliv"

4. Under Cookies og website data, klik på details

5. Søg efter hjemmesiden

6. Klik på siden

7. Tryk på slet

*local storage er nu slettet*

 

8. Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

 

9. Privatlivspolitik

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

 

Persondataloven

Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger som navn, telefonnummer, adresse m.m på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi har et tredje-parts webbureau til at hjælpe os med vores tekniske opsætning og i led i deres arbejde har de også adgang til ovenstående data. Vi har indgået databehandler-aftale med leverandøren, som sikrer tekniske og organisatioriske foranstaltninger i forbindelse med deres arbejde. Ligeledes er webbureauet ansvarlige for vores tekniske server setup, som er placeret i Tyskland og Letland med passende sikkerhedsmæssige og krypterede foranstaltninger. Dataen opbevares i 3 måneder. 

Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

 

 

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

 

Tredjeparter med adgang til cookies

– Morning Train

Morning Train er et 3. parts webbureau, som er tilknyttet Museum Sønderjylland. Morning Train har kun adgang igennem en krypteret portal kaldet Lastpass.

Lastpass er en stærkt krypteret med algoritmer der sørger for fuldstændig sikkerhed i skyen. Data er krypteret på enheds niveau og er holdt hemmeligt for LastPass selv. Det er altså kun Morning Train medarbejdere der har adgang til disse data. Med en to-trinsbekræftelse er denne service gjort endnu mere sikker. Når ansættelsesforhold ophører hos Morning Train, bliver den tidligere ansat fjernet fra alle adgange i Lastpass.

Data fra Google Analytics har Morning Train også adgang til – disse bliver udelukkende benyttet til statistik og rapportering.

 

9. Kontakt

Har du brug for at kontakte os, findes vores oplysninger herunder:

Bloomit Danmark ApS
Hjallesevej 73
5230 Odense M
Cvr.nr. 35 52 29 21
Telefon: 66 14 71 07   /   35 85 80 12
E-mail: info@bloomit.dk

 

Sidst ændret d. 23.05.2018