Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon

Blomsterpleje- og pasningsvejledning

Afskårne blomster

Vi har samlet nogle gode råd og tips til, hvordan man bedst holder sine afskårne blomster flotte i lang tid.
 

Buketter

Det er altid en god idé, når man modtager en buket at give alle stilkene et friskt skråsnit med en skarp kniv. Ofte har butikken gjort det umiddelbart inden, de har leveret buketten, derfor kan man sommetider vente til dagen efter modtagelsen. Derefter skal det gentages med et par dages mellemrum i bukettens levetid.
 

Blomsternæring

Desuden er det altid godt med rene vaser og rent vand. Dette må gerne skiftes én gang dagligt. Man kan med fordel tilføje holdbarhedsmiddel i vandet. Holdbarhedsmiddel nedsætter bakteridannelsen i vandet, blomsterne springer flottere ud og blomsternes farver holder længere.
 

Blomsternæring

 

Blomster i varmt vand

Visse blomster, så som roser, solsikker, syrener og lignende, som har en "træagtig" eller grenet stilk, har tit luft i stilkene, hvilket gør, at vandet ikke kan komme helt op til hovederne. Resultatet er, at de hænger. Ved at sætte blomsterne i varmt vand, ca. 50 grader, presses luften ofte ud af stilkene. Skulle det mod forventning ikke virke, gentag da processen med et frisk snit og nyt vand.
 

Blomster i koldt vand

Andre blomster bryder sig ikke om varmt vand. Dem kan man forholdsvis nemt kende ved, at de stammer fra en løg- eller knoldplante. De har tit en "blød" og vandholdig stilk, og har sjældent problemer med at trække vandet op, og varmt vand vil kun forkorte deres levetid.

Eksempler på løg- og knoldvækster kan være tulipaner, liljer, iris og hyacinther. De skal sættes i almindeligt koldt vand.
 

Ingen blade i vandet

Når man selv arrangerer blomster, man enten har plukket i haven eller købt i bundter, skal man altid huske, at der ikke må være blade i vandet. Rens derfor altid et stykke af stilkene for blade, inden de sættes i vand. Blade er med til at danne bakterier i vandet og bukettens levetid forkortes.

Er du i tvivl, er det altid en god ide at spørge din blomsterhandler til råds.
 

Pasning af planter

I og med der findes et utal af forskellige planter, findes der også forskellige måder at passe dem på. Spørg derfor altid din blomsterhandler, hvordan din plante skal passes. 

 

Fortæl os om din oplevelse!

Uanset, om du er glad og tilfreds med dit produkt, eller du måske sidder og er skuffet, så vil vi altid gerne høre fra dig. Du er altid velkommen til at skrive til os på [email protected], hvor du meget gerne må notere dit ordrenummer og evt. vedhæfte et billede af varen, så vi kan behandle din sag bedst muligt.