Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Tips til at tilplante en flot forårskrukke

Tips til at tilplante en flot forårskrukke

Apr 06, 2018 | Inspiration

Foråret er endelig kommet og det kribler i de grønne fingre for at komme udenfor i haven eller på altanen. Det ser ud til at frost og kulde snart har sluppet sit tag og det er derfor nu endelig blevet tid til at tilplante alle udendørskrukkerne med smukke farverige forårsblomster.

Det skaber sådan en hyggelig stemning med friske blomster udenfor på terrassen eller på altanen. Køber du dine egne favoritblomster kan du nemt selv tilplante dine krukker og skabe en skøn harmoni lige efter din smag.

Blå og gule stedmorblomster

Indkøb af blomster

Når du skal vælge forårsplanterne til dine krukker, så tag altid udgangspunkt i at købe de blomster du selv godt kan lide. Forårsblomster fås i et hav af forskellige stærke farver og det er super fint at sætte forskellige farver sammen, så vær ikke så forsigtig med hvilke farver du sætter sammen.

Her er en liste med de typiske forårsplanter, der godt kan tåle hvis temperaturen alligevel skulle komme under nulpunktet om natten.

  • Stedmoder
  • Hornvioler
  • Tete a tete
  • Narcisser
  • Perlehyacinter
  • Primula
  • Vibeæg
     

Læs mere om de enkelte forårsplanter her.

 

Tilplantning

Du skal være opmærksom på at planter og krukke skal passe sammen i proportioner. Det er rigtig fint at sætte planter sammen med forskellig væksthøjde, så de forskellige blomster får plads og kommer til sin ret i krukken.

En fin sammensætning kunne fx være lave hornvioler plantet sammen med mellemhøje perlehyacinter og høje narcisser. Så er der tre niveauer i krukken og planterne får plads til at blomstre.
 

Læs vores trin-for-trin tilplantningsguide her.

Lilla tulipaner og stedmorblomster i krukke

God fornøjelse med at plante!

 

Går du op i blomstersymbolik? Læs om blomsternes betydning her.