Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Knaphulsblomster til gommen

Knaphulsblomster til gommen

Feb 24, 2017 | Inspiration

Til bryllupper er det ikke kun bruden, der bærer blomster, det gør gommen som oftest også. Det er dem, vi kalder knaphulsblomster eller brystbuketter.

 

Bliv inspireret til, hvilke muligheder, der findes til manden, og læs hvilke overvejelser, du bør gøre dig, inden du bestiller knaphulsblomster.

 

Hvordan ser en knaphulsblomst ud?

Knaphulsblomster kaldes også brystbuketter, da den skal placeres på mandens øvre bryst. Sådan en knaphulsblomst kan se ud på mange forskellige måder. Typisk er det en enkelt blomst og lidt grønt, som matcher blomster og grønt i brudebuketten, der er bundet sammen med en speciel nål.

Nålen er nem at sætte på mandens revers, og der behøver ikke at være et knaphul i reverset, da knaphulsblomsten er lavet til at være fuld synlig. Der er ikke noget, der skal gemmes væk i et knaphul.

knaphulsblomst eksempel

Forsiden          

bagside knaphulsblomst

Bagsiden

 

Hvem bærer knaphulsblomster?

Det plejer at være gommen, der bærer en knaphulsblomst. Men ofte er det også brudens far, gommens far, gommens forlover og de nærmeste mandlige venner af brudeparret.

 

Matchende brudebuket og knaphulsblomster

Knaphulsblomsten kan se lige så forskellige ud, som selve brudebuketten. En hovedregel er, at knaphulsblomsten indeholder blomster og grønt, som brudebuketten også er bundet af. På den måde skabe der en fin rød tråd i mellem binderierne.

Et par eksempel herpå.

flot knaphulsblomst

Knaphulsblomsten

brudebuket matcher knaphulsblomst

Brudebuketten

 

En knaphulsblomst bundet af en Calla, hvor stænglen er pyntet med græs, bånd og trækugle i enden i matchende farve som blomsten.

Brudebuketten ses nedenunder - også bundet af Calla.

 

 

rød knaphulsblomst

Knaphulsblomsten

brudebuket der matcher

Brudebuketten

 

Her er knaphulsblomsten bundet af en storhovedet rød Rose, Hortensia og lidt Sankthansurt. Som grønt har man lagt blomsterne på et efeublad. Stilkene er samlet md hvidt silkebånd.

Brudebuketten indeholder de samme farver og blomster, og den røde tråd imellem de to binderier er herved bibeholdt.

 

 

Find mere inspiration til knaphulsblomster her.

Bliv inspireret til valget af brudebuketten.