Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon

Liljer

Interessen for liljer er stigende i disse år, og det med god grund. Er du en af dem, der har interesse for de smukke liljer, men endnu ikke er begyndt at beskæftige dig med de flotte planter, så vil vi give dig noget inspiration til at bevæge dig ud i liljernes smukke univers. Kender du godt liljerne i forvejen, så lad dig inspirere til at anskaffe dig nye sorter, og få succes med liljer og sammensætte farvekombinationer man kun kan blive glad af at se på.

Se hele udvalget af produkter, der indeholder liljer her på siden.

Filter

Lilje pasning

Liljer har ry for at være en lidt sart type plante, og det kan man egentlig godt forstå når man lige ved første øjekast ser de lange stængler, som kan bliver ret lange i nogle af typerne. Men det er ærgerligt at betragte liljerne som sarte, for de er ganske robuste når bare de bliver sat i haven eller krukken efter de forhold planten kræver.
Derfor har vi lavet en pasningsvejledning til dig, så du kan få succes med dine liljer uanset om du planter dem i haven eller i krukker på din terrasse eller altan.

 

Sørg for veldrænet jord, der er næringsrigt. Det er vigtigt at liljerne ikke tørre ud, da det vil hæmme blomstringen. 
Plantningen foregår bedst om foråret, hvor liljeløgene lægges i jorden i en dybde, der svarer til tre gang løgets egen størrelse. Husk at lægge løgene med afstand til hinanden, så der er plads til at de kan udvikle deres rodnet. Du kan med fordel sætte liljer sammen med andre planter med en lavere væksthøjde, så du på den måde sørger for at blomsterne står solrigt, men bunden er i skygge, og derved har lavere risiko for at tørre ud.

 

Afrikansk lilje 

Der findes mange forskellige typer liljer. Nogle mere kendte end andre. Den Afrikanske lilje er meget kendt i Danmark og den hedder på latin Agapanthus. De er typisk i enten blå eller hvide nuancer, og så ligner de ikke typiske liljer, da de er helt kugleformet og består af en masse små blomster.

 

Dorothea lilje 

I foråret kan man være heldig at se de fineste hvide Dorothea liljer rundt omkring i de danske haver. For det utrænede øje, kan de nemt forveksles med vintergækker, men de har et langt større blomsterhoved end vintergækkerne har, og så er de helt klokkeformet.


Trompetlilje 

Denne type liljer er rigtig ofte anvendt i buketter og dekorationer. Mange kender den også under sit latinske navn: Lilium longiflorum. Trompetliljer har kraftig duft og så fås de i et væld af farver. Den mest kendte er nok den helt hvide som fx ”Show Up”.

Kongeliljen er også i trompetlilje familien og står flot med mange blomster på én stængel. Deraf også sit majestætiske navn.
 

 

Giv et gavekort
BLOMSTERLEVERING

Leveringer i hele Danmark

Vi leverer til ALLE adresser i Danmark via lokale florister.
BESTIL BLOMSTER NU