Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Glæd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og få leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
Smukke Nelliker til enhver anledning - Bloomit

Smukke Nelliker til enhver anledning - Bloomit

Aug 18, 2016 | Inspiration

De fleste af os kender den runde, tætte, småflossede blomst, som fås i alverdens farvenuancer - Nelliken. Nelliken har ry for at være en ’begravelsesblomst’, men kan i virkeligheden bruges i mange variationer. Her kan du læse om Nellikens historie, og se hvordan den bliver brugt i moderne binderier.

 

Historien

Nelliken er en kulturplante, hvis historie starter helt tilbage til 50 f.kr. i det antikke Grækenland. Dens latinske navn Dianthus betyder Zeus’ blomst.

Der findes mange forskellige varianter af nelliker. I det følgende vil vi komme nærmere ind på den type Nellike, der oftest anvendes i afskåret dekorationer og buketter ’Dianthus carnation’.

 

nelikker tæt på

 

Den røde Nellike har ofte været brugt i forbindelse med demonstrationer på Arbejdernes Internationale Kampdag som et symbol på socialisme. Nelliker har længe haft et ry for at være en gammeldags blomst eller en begravelsesblomst.

 

Det synes vi, er synd, da nelliker gør sig særdeles godt i moderne binderier som fx brudebuketter og dekorationer, da de holder godt og fås i et bredt farvespekter. Vil du læse mere om inspiration af valg af brudebuket, så kan du finde det her.

 

masser af nelliker

 

Nelliker kan nydes året rundt

Det er en meget holdbar blomst, som står længe i vasen. Hos din lokale blomsterhandler kan du næsten altid købe nelliker. Giv stilkene et nyt snit, inden du sætter dem i vand, og sørg for, at vandet er lunkent. Skift vandet i vasen flere gange i ugen eller tilføj blomsternæring til vandet, så slipper du for at skifte vandet så ofte.