Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Hvorfor giver vi egentlig hinanden blomster?

Hvorfor giver vi egentlig hinanden blomster?

Oct 10, 2016 | Inspiration

Senest opdateret den 30. april 2019.

 

Blomster gives og sendes i mange anledninger – til fødselsdage, til jubilæer, til nybagte forældre, til fester og til begravelser. Men hvorfor sender vi egentlig blomster, og hvad gør det ved os?

 

Blomstertraditionen

Traditionen med at give blomster er begyndt for mange århundrede siden. Det er dog svært at finde frem til præcis, hvordan traditionen opstod. I dag er blomster en måde, hvorpå man kan vise sine følelser eller tanker til en person, både ved særlig lejligheder eller ’bare fordi’.

 

Blomster gives i rigtig mange situationer. Det kan være en måde, hvorpå man kan vise, at man har hinanden kær, eller en måde at vise medfølelse på, når en går bort. Blomster kan indeholde mange forskellige traditioner, men især ved begravelse er der mange blomstertraditioner. Du kan læse mere om blomster og bårebuketter til begravelse her.

 

flot bårebuket

 

Følelsen blomster giver os

Blomster kan bringe mange følelser op i os. Først og fremmest bliver man glad for, at nogen tænker på en. Alle synes formentlig, at det er en rar følelse at blive værdsat i forskellige anledninger, uanset hvilken anledning det drejer sig om. For afsender kan det at give blomster være måde at udtrykke sig på, når man ikke altid lige har ordene.

 

Symbolikken i blomster

Men blomster handler ikke kun om følelser, men også den enorme symbolske betydning, de har. Der kan være stor forskel på, hvilken blomst man sender, og hvad det symboliserer. En mørkerød rose er et symbol på kærlighed og lidenskab, og en lilje symboliserer skønhed. En gul rose derimod symboliserer utroskab.

 

Antallet af blomster har også forskellig betydning, fx betyder én blomst ’Du er mit et og alt’, syv blomster betyder ’Jeg elsker dig’ og ti betyder ’Vil du gifte dig med mig?’. Det er altså ikke helt uden betydning, hvilken blomst du vælger, hvilken farve og hvilket antal. Vi vil gerne guide til det bedste valg for dig, og herunder kan du se et par bud på, hvordan du sender en blomsterhilsen til en, du holder af.

 

Send kærlige hilsner til dine kære

lækre, fyldte chokolader

Send en klassisk rød rose med lidt lækkert chokolade, det slår aldrig fejl.

Se og bestil en rose med chokolade nu

Se også resten af vores udvalg i kategorien "Send chokolade".

 

 

pæn buket

Uanset anledning vil en lys rosenbuket pynte i enhver kvindes hjem.

Bestil en fin rosenbuket nu

 

gavekasse med lækre øl

En blomsterhilsen til en mand kan blandt andet være en gavekasse med specialøl sammen med en blomst.

Bestil og send en blomsterhilsen til en mand, som fortjener det.