Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Glæd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og få leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
Hvorfor fejrer vi mors dag

Hvorfor fejrer vi mors dag

May 03, 2021 | Inspiration

Der findes ingen der er bedre end mor. Mor er noget helt specielt. 

Mors dag falder altid den anden søndag i maj, og det er en dag der er fuldstændig dedikeret til at hylde og fejre alle slags mødre - mor, bonusmor, stedmor, papmor, adoptiv mor, bedstemor, farmor og mormor. Uanset hvilken slags mor der er taler om, har de en ting til fælles - den ubetingede kærlighed til deres børn og eller børnebørn. 

Kvinde og barn i siluet

Men hvorfor fejrer vi Mors dag?

 

Mors dag er efterhånden ved at være en 150 år gammel tradition. Traditionen stammer fra USA, hvor især tre kvinder har haft en stor indflydelse på dagens udbredelse og budskab. 

Den oprindelige tanke bag mors dag var, at det skulle være en dag, der markerede et ønske om fred. Dette blev hurtigt udvidet til at dagen skulle være med til at kæmpe for bedre sanitære forhold til mødre. 

Mors dag begyndte rigtigt at tage fart, da en kvinde ved navn Anna Jarvis for alvor kæmpede for at få anerkendt Mors dag som en selvstændig mærkedag. Dagen skulle hylde det arbejde som hendes egen og andre mødre udførte. I 1908 blev den første officielle mors dag gudstjeneste afholdt, og derfra gik det stærkt. Folk tog hurtigt Mors dag og det budskab, som Mors dag havde til sig og den 8. maj 1914 blev Mors dag en officiel hellig- og flagdag i USA. Derudover forsøgte Anna Jarvis at gøre den hvide nellike til et symbol på Mors dag. Blomsten skulle symbolisere moderskabet: renhed, trofasthed, ærbarhed, barmhjertighed, kærlighed og skønhed. Nellike som symbol blev senere udvidet til, at de hvis mor levede bar en hvid nellike og dem hvis var død bar en rød.

 Nærbillede af hvide nelliker Nærbillede af røde nelliker

 

Mors dag kom til Danmark i 1910. I 1929 fik mors dag et mere socialt formål, da der blev lavede en pengeindsamling, som skulle hjælpe mødre og krigsenker. Senere hen gik pengene til mødrehjælpen. 

 

Mors dag bliver fejret over hele verden - budskabet er det samme, men dagen ligger på forskellige datoer. 

Der er ingen tvivl om at budskabet om at hylde mor og moderskabet stadig bliver dyrket bedste velgående. 

 

Uanset hvilken slags mor du er, fortjener du at blive værdsat og hyldet på Mors dag - alle mødres dag.

 

Glædelig Mors dag 

 

Fra Pernille og Katrine

 

Mangler du inspiration til hvad du skal skrive i kortet til din mor på Mors dag, så se her.