Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Fejring af konfirmationen

Fejring af konfirmationen

Apr 10, 2024 | Inspiration

Det er konfirmationstid, og det skal fejres henover de næste mange weekender. Men hvad er konfirmation, og hvorfor bliver man konfirmeret?  Læs mere her, og bliv inspireret til den perfekte gave til konfirmanden. 


Konfirmationstiden er en særlig periode, hvor unge træder ind i de voksnes rækker og bekræfter deres tro. I Danmark har konfirmationen dybe rødder og er en festlig begivenhed, der fejres med glæde og traditioner. Lad os udforske denne smukke ceremoni og lade blomsterne spille en central rolle. 

 

 

Hvad er konfirmation? 

Konfirmationen er en kristen fest, der har eksisteret i Danmark siden 1736. Ordet “konfirmation” betyder bekræftelse, og det er netop det, der sker under denne ceremoni. Troen på Gud bekræftes, ligesom det første gang blev formuleret ved dåben. Konfirmanden siger ja til at tilhøre kirken og bliver en del af det kristne fællesskab. Hvert år konfirmeres tusindvis af unge mennesker i Danmark. 


konfirmand i kirke

 

Gaver til konfirmanden 

Efter konfirmationen er det tid til fest og fejring. Hvad er bedre end at glæde den unge konfirmand med smukke blomster? Her er nogle oplagte gaveideer: 

 

Langstilket roser                                                                                                                   
En klassisk konfirmationsgave og tranditionen er at konfirmanden modtager en rose efter den kirkelige handling. 

        
 

Konfirmationsbuket  
Du kan også glæde den blomsterelskende konfirmand med en flot buket, enten alene, eller som en del af en anden gave. Du kan finde buketter på shoppen i flere prisklasser og stilarter. Se et par af dem her.  

  
 

 
Blomsteræske med særlig overraskelse  
En lille sød blomsteræske kan indeholde en personlig hilsen eller et gavekort. 
Det er mere end bare en flad kuvert  

      
Gavekurv med lakrids  
Til lakridselskere er en gavekurv med god lakrids og chokolade en lækker overraskelse. Den kan du også nemt bruges som en del af en pengegave til konfirmanden med en sød tand. 

 

Pynt op til konfirmationsfesten

Blomster kan skabe hyggelige og smukke rammer på den store dag. På denne dag er det vigtigt der vælges blomster og pynt efter konfirmandens smag, og den stilart der ellers er valgt til festen. Er det et rådt look, gamer eller fodboldtema. Natur og mark/havalook eller et romantisk og piget udtryk. Men uanset farve og stil, så er blomsterpynt på konfirmationsbordet en dejlig detalje. 

 

At dekorere konfirmationsbordet med blomster er en smuk og betydningsfuld måde at skabe en festlig stemning. Her er nogle idéer til at gøre konfirmationsbordet blomstrende.

 

Mark/havelooket
Det tilfeldige udtryk med forskellige blomser, kort og græsser i forskellige længder, vaser og lys. Det giver et tilfældigt og hyggelig afslapppet look. 

Bordpynt til fest i et fint mark/havelook
 

 


Det rå look
Her lavet i gamle sodavandsdåser som er spraymalet i sort for det rå look. Der er pyntet med hvide og lime blomster for at det ikke bliver for dystert og tungt. Kan laves i lige den farve konfirmanden ønsker. 

Bordpynt i råt look i sorte farver med hvide og grønne blomster

 

Klassisk borddekoration
Her en traditionel dekoration i et helt klassisk look til langbordet. Den kan selvfølgelig laves i lige de farver konfirmanden ønsker sig. 

Borddekoration i lyserøde, orange og lime farver. Collage med billeder fra forskellige vinkler.


Du kan se meget mere om inspiration til konfirmations bordpynten på vores blogpost DIY - Konfirmationsdekorationer, og du kan læse om generelle tips til Borddekorationer til enhver anledning

Er du ikke selv den store krevtive ildsjæl, og vil du gerne købe dig til smukke borddekorationer til din fest, hvad enten det er konfirmation, bryllup eller barnedåb. Så kan du se udvalget af vores Borddekorationer og bordpynt lige her. 


 

Vi ønsker dig en fantastisk dejlig konfirmation.