Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, sÄ leverer vi til modtageren pÄ Valentinsdag. Klik her

close icon

GlÊd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og fÄ leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
SĂ„dan holder du bedst din buket i sommervarmen

SĂ„dan holder du bedst din buket i sommervarmen

Jun 20, 2022 | Vi guider

Sommeren er over os, og på de varme dage, kan mange blomster i vaser være udfordret.
Derfor skal du nu være ekstra opmærksom, hvis du har friske blomster stående i vaser, da de kræver ekstra pleje. Det betyder bl.a., at blomsterne skal have skiftet vand oftere, snittet stilkene og fjernet blade fra blomsterstilkene. 

Vi vil guide dig til, hvordan du passer dine blomster og buketter bedst her i sommervarmen. 

 

Udskiftning af vand ved din smukke buket

Det er vigtigt, at du skifter vand en gang om dagen! Det kan lyde af meget, men ligesom at vi har behov for mere vand i sommervarmen, har dine blomster det også.

 

Når du skifter vandet, er det vigtigt, at du renser vasen forinden og også snitter stilkene 1-2 cm. op af stilkene. Det giver blomsterne en ny snitflade, og giver blomsterne bedre mulighed for at absorbere vandet og mindsker væksten af bakterier.

 

Det er også vigtigt, at vandet går helt op til bindingspunktet i buketten. På den måde er du sikker på at alle stilkene kan nå vandet. Hvis du kan se, at vandet forsvinder så må du gerne fylde noget mere i.

 illustration af buket i vase med vand

 

 

Skru ned for solen og få din buket til at stråle i længere tid

Det er dejligt når solen skinner, men ligesom at vi nogle gange foretrækker skyggen, gør dine blomster det også! Faktisk kan de bedst lide at stå et sted, hvor der er skygge. Dine blomster kan faktisk risikere at dehydrere, hvis de står direkte i solen, da vandet i bladene fordamper hurtigere på en varm sommerdag og særligt hvis buketten står direkte i solen og bager. 

 

Om natten kan du med fordel stille blomsterne et køligt sted. Køleskabet vil flere måske tænke er oplagt, men men det er dog for koldt. 

 

De mest optimale temperaturer for de fleste afskårne blomster er omkring 8 grader celsius.

illustration af sol og trĂŠt rose

 

 

Frugt er lækkert, men ikke for dine blomster

Det lyder måske lidt mystisk, at du skal være opmærksom på, om din buket deler rum med en skål frugt. Frugt, som bananer og æbler, indeholder et stof (ethylen), der modner blomsterne i buketten hurtigere, og det vil vi helst gerne undgå, så buketten kan holde længst muligt. 

illustration af frugtskÄl og buket i vase

 

Vi håber, at du kan bruge vores guide, og du er meget velkommen til at dele den med dine venner og hvem du ellers tænker kunne få gavn af denne guide til, at få friske blomster til at holde længere i sommervarmen.

 

God fornøjelse.

 

Hilsen Pernille og Katrine 

 

Du kan også læse vores blogopslag, hvor vi tester nogle buketter og viser dig vigtigheden af, at du husker at passe din buket - Læs blogopslaget her.