Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Sådan holder du bedst din buket i sommervarmen

Sådan holder du bedst din buket i sommervarmen

Jun 25, 2020 | Vi guider

Sommeren er over os, og du skal nu være ekstra opmærksom på dine blomster, da de kræver ekstra pleje. Det betyder, at blomsterne skal have skiftet vand oftere, snitte stilkene og fjerne blade fra blomsterstilkene. 

Vi vil guide dig til, hvordan du passer dine blomster bedst her i sommervarmen. 

 

Udskiftning af vand

Det er vigtigt, at du skifter vand en gang om dagen! Det kan lyde af meget, men ligesom, at vi har behov for mere vand i sommervarmen har dine blomster det også. Når du skifter vand er det vigtigt, at du renser vasen og snitter stilkene. Det giver blomsterne en ny snitflade, og giver blomsterne bedre mulighed for at absorbere vandet og mindsker væksten af bakterier. Det er også vigtigt, at vandet går helt op til bindingspunktet i buketten, så er du sikker på at alle stilkene kan nå vandet. Hvis du kan se, at vandet forsvinder så må du gerne fylde noget mere i. illustration af buket i vase med vand

 

 

Skru ned for solen

Det er dejligt når solen skinner, men ligesom at vi nogle gange foretrækker skyggen gør dine blomster det også! Faktisk kan de bedst lide at stå et sted, hvor der er skygge. Dine blomster kan faktisk risikere at dehydrere, hvis de står direkte i solen, da vandet i bladene fordamper hurtigere. 

Om natten skal du stille buketten et køligt sted. Køleskabet er oplagt sted, men det er dog for koldt. 

illustration af sol og træt rose

 

 

Frugt er lækkert, men ikke for dine blomster

Det lyder måske lidt mystisk, at du skal være opmærksom på, om din buket deler rum med frugt. Frugt som bananer og æbler indeholder et stof, der modner blomsterne i buketten hurtigere, og det vil vil helst gerne undgå, så buketten kan holde længst muligt. 

illustration af frugtskål og buket i vase

 

Vi håber, at du blev klogere.

 

God fornøjelse

 

Hilsen Pernille og Katrine 

 

Du kan også læse vores blogopslag, hvor vi tester vigtigheden af, at du husker at passe din buket - Læs blog opslaget her