Bloomit
Blomster til begravelse | Hvad skal jeg vælge og hvad koster det?

Blomster til begravelse | Hvad skal jeg vælge og hvad koster det?

Sep 23, 2015 | Vi guider

Blomster til begravelse - hvad skal jeg vælge, og hvad koster det? 

Et spørgsmål, vi ofte får i forbindelse med begravelser, er: Hvilke buketter skal jeg vælge, og hvad koster det? Vores svar afhænger af flere forhold, men det vigtigste for os er, at hilsenen der gives, afspejler afsenders relation til afdøde og/eller efterladte.

 

Nærmeste pårørende giver almindeligvis det største og flotteste. Fjerne venner og bekendte sender en hilsen, der er mindre. Dette er, fordi blomsterhilsenerne lægges, så det største ligger nærmest kisten, og de mindre følger efter.

 

Placeringen af blomsterhilsenerne symboliserer relationen til afdøde og/eller efterladte. 

 

 

Hvad koster en bårebuket eller båredekoration?

Har nærmeste pårørende et lille budget, anbefaler vi, at fjerne og mere velbeslåede venner og bekendte tager højde for dette, når hilsenen vælges. Sådan, at nærmeste pårørende ikke overgås og overstråles.

 

Med ovenstående in mente afhænger svaret også af, hvilket produkt der ønskes. De forskellige typer af produkter (bårebuket, begravelsesbuket, båredekoration, hjerte, krans eller kistepynt) kan inddeles i prisintervaller. Priser på bårebuketter først: 

 

  • Bårebuketter og begravelsesbuketter laves typisk i intervallet kr. 150,- til ca. 1.000,-. Denne type begravelsesbinderi er det sikre men flotte valg, når der skal vælges blomster til begravelse. Bårebuketter kommer i mange forskellige størrelser og opsætninger og kan laves med mange forskellige blomster. Bårebuketten er et ideelt valg til dig, der gerne vil medbringe en sidste blomsterhilsen til begravelsen eller bisættelsen, også selv om du ikke havde en tæt relation til afdøde.

 

  • Båredekorationer laves typisk fra kr. 400,- og opefter. Båredekorationen er en klassisk begravelsesblomst. Båredekorationen er som oftest større og mere fyldige end bårebuketten og et stilfuldt valg for både nære pårørende og fjerne bekendtskaber.

 

  • Hjerter findes i mange størrelser, de allermindste kan laves fra ca. kr. 300 – 400,- og opefter. Hjertet er et af de mere unikke og utraditionelle opsætninger. Ikke desto mindre er det et utroligt sødt og respektfuldt begravelsesbinderi, for hvad udtrykker kærlighed mere end en blomsterkrans formet som et hjerte? Hjertet er et perfekt valg, hvis man havde et tæt forhold til afdøde.

 

  • Krans på halmbøjle laves fra ca. kr. 800,- og opefter. Kransen er et smukt blomsterdesign, som skiller sig ud fra de mere traditionelle blomsterkompositioner. Kransen ser smuk ud både i selv men også oven på kisten. Fordi kransen er mere kompleks at binde, har den også en tilsvarende højere pris. Kransen er et godt valg for familiemedlemmer og nære relationer, der gerne vil sige farvel med en helt speciel dekoration.

 

  • Kistepynt* kr. 125,- og opefter. Kistepyntet er den blomsterdekoration, som lægges oven på kisten. Kistepynt varierer i størrelse, form og udtryk men dækker som regel enten dele af eller hele låget. Det er kutyme, at det er de nærmeste pårørende, som anskaffer kistepyntet.

 

  • Oasiskrans kan laves i mange størrelser, de allermindste kr. 600,- og opefter.

 

 

Uanset valget af produkt, så har det ønskede udtryk, krav til blomstersorter og farve også en indflydelse på prisen. Fordi udtrykket har indflydelse på tiden, det tager at producere, og blomster i sæson er billigere, end når de er uden for sæson. Gult er for eksempel dyrt til påske og væsentligt billigere til jul.

 

flot bånd begravelse

 

Hvad koster en bårebuket med bånd?

På alle ovenstående produkter kan der monteres et bånd med en hilsen på. Et hvidt bånd koster fra kr. 150,- for to båndender og 75,- for ekstra båndende. Det er dog muligt at vælge mellem flere farver, så du får et, der passer til din begravelsesblomst. 

 

Ønsker du bånd på hilsenen, så skal der tages højde for proportionerne. En bårebuket til 150,- kommer hurtigt til at se lille ud med et bånd, der typisk ikke fås smallere end 75 mm. Her kan det være et bedre æstetisk valg at undlade båndet. Men hvad man vælger at gøre, er helt og aldeles op til en selv, så længe det er respektfuldt for afdøde og de efterladte. 
Har du et stort ønske om at få et bånd på en bårebuket, så vælg en pæn bårebuket som koster minimum 400 kr. og tilvælg båndet, så vil proportionerne passe sammen blomster og bånd i mellem.

 

Ved du ikke, hvad du skal skrive på begravelsesbåndet? Så læs vores guide og få idéer til, hvad der skal stå på båndet. 


 

*Kistepynt:  her er mange muligheder og de laves i alle prisklasser fra få hundrede kroner til mange tusinde. Kistens størrelse har betydning for hvad der kan laves. Er det en nyfødt, så er kisten lille og er det en voksen så er kisten typisk noget større.  En kiste kan pyntes med alt fra en enkelt blomst til store dekorationer og ranker rundt på siden af kisten.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.