Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Tulipaner i buketter

Tulipaner i buketter

Jan 05, 2021 | Inspiration

De flotte tulipaner fås i mange forskellige sorter og farver. De står i foråret og blomstrer fint ude i haven, men de tager sig også smukt ud i en vase indendørs.

 

De fine tulipaner fås allerede som afskårne blomster i den tidlige vinter, så tag forskud på tulipanerne indendørs, før de blomstrer udendørs og forlæng tulipansæsonen.

 

Tulipaner findes i (næsten) alle regnbuens farver!

En af grundene til blomstens popularitet er de mange farver, den kommer i. Rød, gul, lilla... alle andre farver end blå og sort! Gennem årevis af avl, har det været muligt at lave nuancer af lilla, der ser næsten blå ud.

På billedet herunder kan du se "Queen of the Night". De smukke tulipaner er det nærmeste, man er kommet på sorte tulipaner. 

 

"Sorte" tulipaner

 

Der bliver hele tiden opfundet nye typer, farver og former. Man skal dog vente længe på at se det færdige produkt, da det tager over 20 år, før disse kan købes hos din lokale blomsterhandler.

 

Pas på din tulipanbuket

Afskårne tulipaner er meget populære i vintermånederne. Mange vælger at købe dem i bundter hos blomsterhandleren og selv arrangere dem i en vase derhjemme. Tulipanerne har ofte et ry for at være en blomst der ikke holder ret længe, hvilket er synd, da de holder lige så godt, som de fleste andre afskåret blomster. Følg disse enkle råd til, hvordan du kan få tulipanerne til at blomstre længere i vasen:

  • Skær et lige, centimeter-langt snit af stilken med en skarp kniv, inden du sætter dem i din vase, så de nemmere kan suge vandet

 

  • Sæt tulipanerne i nok koldt vand til de er dækket af vand ca. 5-7 cm. op af stilkene

 

  • Sørg for at skifte vand og rengøre vasen dagligt

 

  • Sæt tulipanerne så køligt som muligt om dagen, og put dem gerne i en frostfri garage, skur eller kælder om natten

 

  • Stil tulipanerne i et rum, hvor der ikke står frisk frugt. Nogle frugter udskiller ethylen, som medvirker til deres modning. Dette stof får også blomsterne til at udvikle sig meget hurtigere end normalt, så de ikke holder så længe som forventet.

 

En cremfarvet kande med smukke tofarvet tulipaner i gul og rød. Står på en skænk.

 

Flotte tulipaner fra Holland

Når du køber afskårne tulipaner eller tulipanløg i Danmark, stammer de ofte fra Holland. Her får de flotte blomster lov til at gro i store drivhuse, hvilket gør, at sæsonen for afskårne tulipaner allerede starter i de tidlige vintermåneder, og først stopper, når tulipanerne i de danske haver begynder at titte frem.

 

Det var også i Holland, at den første kendte aktieboble fandt sted. I 1634 steg efterspørgelsen på tulipanløg så kraftigt i landet, at folk solgte både ejendom og ejendele, så de kunne blive rige på handel med de smukke blomster.

Der blev spekuleret i og budt på fremtidige høster, på samme måde som man i dag ser med aktier. Efterspørgelsen stoppede dog hurtigt og allerede i 1637 var prisen faldet med op til 99%, hvilket efterlod mange ruineret. 

 

Holland er stadig en stormagt, når det kommer til tulipaner. De eksporterer nemlig for op til 2,5 milliarder tulipanløg årligt! 

 

Vil du også gerne have en smuk buket tulipaner?

Du kan se vores store udvalg af tulipanbuketter i vores webshop her.