Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Sankt Hans – En blomstrende magisk midsommerfest

Sankt Hans – En blomstrende magisk midsommerfest

Jun 17, 2024 | Inspiration

Sankt Hans aften er en af de mest magiske aftener på året, hvor vi samles med venner og familie for at fejre midsommeren med bål, sang og hygge. Traditionen med at brænde heksen af på bålet og synge midsommervisen har dybe rødder i den danske kultur, og denne specielle aften byder på både historie og samvær.
 

bål ved stranden i nattetimerne

 

Historien bag Sankt Hans aften

Sankt Hans aften, som vi kender den i dag, er oprindeligt en kirkelig tradition til ære for Johannes Døberen, Jesus’ fætter, som blev født et halvt år før Jesus. Fejringen sker aftenen før hans fødselsdag, nemlig den 23. juni, og er især kendt i de nordiske lande, men også i lande som Frankrig, England, Rusland og Irland.


Bålet, som er centralt for fejringen, har historiske rødder i hedenske ritualer, hvor man tændte bål for at jage onde kræfter væk. Skikken med at brænde en heks på bålet er fra 1800-tallet og symboliserer vinterens afslutning. Det er en dramatisk og smuk måde at byde sommeren velkommen på, med flammerne, der lyser op i natten, og sangene, der fylder luften med glæde.
 

Traditioner og hygge omkring bålet

En af de mest elskede traditioner på Sankt Hans aften er at stå omkring bålet og synge midsommervisen med venner og familie. Denne aften er ikke kun en fejring af midsommeren, men også en anledning til at styrke fællesskabet og nyde hinandens selskab. Når heksen brændes af og "sendes til Bloksbjerg", skaber det en følelse af samhørighed og nostalgi.
 

Perfekte værtindegaver til Sankt Hans aften

Når du skal til Sankt Hans aften hos venner eller familie, er det en smuk gestus at medbringe en værtindegave. Hos os har vi nogle fantastiske forslag, der vil glæde enhver vært eller værtinde.
 

En varm sommerbuket

En smuk buket sammensat af årstidens farverige sommerblomster er den perfekte gave. Den spreder glæde og liv på bordet og passer perfekt til midsommerens tema.

nærbillede af buket med gule, røde og hvide sommerblomster

Bestil en skøn og varm buket til Sankt Hans aften her.

Blomster og chokolade på bordet

En elegant dekoration med blomster og udsøgt chokolade vil pryde værtens bord og give en ekstra dimension af luksus til aftenen. Efter maden kan chokoladen nydes med en god kop kaffe.
Plantedekoration med vin og chokolade

Bestil en flot dekoration med chokolade til Sankt Hans aften her.

En hyggelig kurv til værtsparret

En gavekurv med en blomstrende plante, eller buket, og med lække chokolade er en hyggelig og betænksom gave. Den viser taknemmelighed og spreder glæde hos værten og værtinden.
Gavekurv med forskellige chokolader og andre godter.

Bestil en hyggelig kurv med blomst og chokolade her.

Skab magiske minder

Sankt Hans aften er en tid til at skabe magiske minder med dem, du holder af. Uanset om du står ved bålet og synger, eller nyder en lækker middag med vennerne, er det en aften fyldt med tradition, historie og glæde. Og med de perfekte værtindegaver fra os, kan du sikre, at denne aften bliver ekstra speciel.
Lad os fejre midsommeren sammen og nyde de smukke traditioner, der binder os sammen.

 

Glædelig Sankt Hans aften!