Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Moderne stueplanter

Moderne stueplanter

Sep 28, 2017 | Inspiration

Det er næppe en nyhed at de grønne planter har genvundet pladsen i de danske hjem, efter at have været et no-go i en del år. De grønne planter er super populære og man kan særligt se det på de sociale medier hvor der flittigt bliver delt indretningsbilleder hvor de grønne planter optræder.

Men hvilke planter skal man vælge? Vi har listet de fem mest populære stueplanter netop nu.

 

1.Fingerphilodendron (Monstera deliciosa)

Du har sikkert set den i et boligblad, på de sociale medier eller hjemme hos dine venner. Den er blevet så populær at den ses alle vegne og vi kommer således heller ikke udenom den her på listen.

Udover at den er ret smuk og skulpturel i sit udtryk med de store blade og lange luftrødder, så er den rigtig godt for indeklimaet. Det kan godt ligne at man skal have virkelig grønne fingre for at lykkes med at have den stående længe, men den er faktisk forholdsvis nem at passe og skal kun vandes 1-2 gange om ugen.

 

2. Pilea (Pilea peperomioides)

Den er heller ikke til at undgå på de sociale medier. Den er meget populær og der var en overgang så stor efterspørgsel på Pilea planter, at gartnerne havde svært ved at følge med.

Den står nu efterhånden i de fleste hjem og forskønner indretningen med sine smukke grønne blade. Pileaen stammer oprindeligt fra Kina, og har deraf også et af sine kaldenavne – kinesisk pengetræ.

Du holder let planten, også selvom du måske ikke har grønne fingre. Den vil gerne stå solrigt, dog ikke i direkte sol. Den skal stå et stykke fra tændte radiatorer. Vand den jævnligt, men uden at overvande, for det tåler den ikke – hellere til den tørre side.

 

3. Oliventræ

Oliventræer er dekorative i indretningen med sine grå-grønne blade og sin buskede vækst.

Oliventræer egner sig ikke særligt godt til at stå indendørs i den tørre luft, men fordi planten minder os så meget om sydens sol og ferie, så er planten blevet populær som stueplante.

Læs her hvordan du holder oliventræer udendørs i krukker

 

4. Citrustræ

De flotte citrustræer fås i en del forskellige sorter, men fælles for dem alle er at de står med fine små, duftende blomster og bagefter sætter dekorative citrusfrugter. De skaber en skøn middelhavsstemning som der hvor de oprindeligt kommer fra. I sommerhalvåret kan du med fordel have træet stående udendørs, for så i efteråret og vinteren placere det indenfor. Det vigtige her er at træet får så meget sollys som muligt og at du er opmærksom på hyppigere vanding pga. indeklimaets tørre luft. Stil gerne citrustræet på gulvet, da de ofte fylder mere end de gængse stueplanter på markedet.

Ikke alle er citrustræer bærer spiselige frugter, så vær opmærksom på dette, hvis du ønsker et citrustræ hvor du kan plukke frugterne og bruge i madlavningen.

 

5. Kaktus

Det er en bred betegnelse for alle de ørkenplanter der skal tørre ud i mellem vandingerne. De har tit nogle stride pigge og så fås de i et hav af forskellige størrelse. Det aller bedste ved kaktus planter er, at de er så vanvittigt nemme at passe. Udover det, så er de yderst dekorative, da de fås i forskellige farver, former og størrelser, så de kan passe ind i de fleste indretninger.

 

Følg os på BlogLovin og få en notifikation, når der er ny inspiration, tips og tricks på bloggen.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.