Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Smuk og elegant kistepynt til den sidste afsked

Smuk og elegant kistepynt til den sidste afsked

Jan 18, 2017 | Inspiration

En kistepynt er en blomsterdekoration, der pynter kisten. Den kan se ud på mange forskellige måder. Står du og skal tage afsked med en af dine kære, så find her inspiration til, hvordan en kistepynt kan se ud, og hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du skal bestille en kistedekoration.

 

Forskellige stilarter

Mange kistepynt er opbygget ret traditionelt med en blomstersammensætning, der er jævn fordelt med regelmæssig rytme imellem blomsterne. Det giver en kistepynt med et roligt udtryk. Selve formen på en klassisk kistepynt er oftest pyramideformet, men de kan variere meget i både farver, former og størrelser.

 

En klassisk kistedekoration

flot kistepynt

Den klassiske form for kistepynt er en pyramide, men hvis man ser den oppefra kan den have form som et kors. Kistepynten dækker 2/3 dele af kistelåget, og falder let over låget med sine grønne blade i siden.


Der er ofte god afstand mellem blomsterhovederne, så hver blomst kommer til sin ret. Den klassiske kistepynt laves i alle farver, og indeholder ofte roser, nelliker, gerbera og chrysanthemum. Denne type kistepynt laves typisk fra 700 kr. og opefter – op til flere tusind kroner.  

 

 

En moderne kistepynt

orange kistepynt

En moderne kistepynt er typisk opbygget anderledes i både form, farver og blomstersammensætning i forhold til en klassisk kistepynt. Det moderne i kistepynten kommer til udtryk ved, at blomsterne ofte er grupperet, dekorationen fylder måske mindre på kistelåget, og formen er helt anderledes end pyramideformet.

 

Vælger man en moderne kistepynt, så betaler man for den kreativitet, som blomsterdekoratøren har lagt i binderiet. Dermed sagt er det ikke altid, at pris og størrelse hænger sammen i denne type kistepynt.

 

pynt til kisten

En moderne kistepynt fås fra ca. 1000 kr. og opefter.

 

 

En punktdekoreret kiste

flotte farver til kisten

 

En anderledes og knap så almindelig type kistedekoration er en punktdekoreret kistepynt. Her laves der flere, typisk to eller tre, grupper af blomster, som placeres med afstand til hinanden på kistelåget.

 

Vælger man sådan en kistepynt, får man en noget mere synlig kiste og kistelåg, hvilket er super flot, hvis kisten i sig selv er dekoreret med guirlander osv. Denne måde at pynte en kiste på er også moderne og meget kreativ, så ønsker man/afdøde at skille sig ud fra mængden, så er denne type dekoration et oplagt valg.

Prisen for denne type kistebinderi varierer enormt meget, da det afhænger af antallet af dekorationspunkter og blomstervalg mv. Fås typisk fra 1000 kr.

 

 

Kisteranker og symbolbinderier

flot hjerte af roser

 

Et symbolbinderi kan fx være et hjerte, et kors eller et anker. Det er blot nogle af de former, som man kan vælge at pryde kisten med. Billedet ovenfor viser et stort hjerte, der er lavet af storhovedet røde roser og efeuranker.

 

Det er et meget smukt binderi, der har stor symbolværdi både pga. hjerteformen, men også pga. den mørkerød farve. Et hjerte som dette koster mellem 2750 – 3000 kr., fordi det er lavet af storhovedet røde roser, og der er anvendt begrænset grønt i binderiet. Jo mere grønt (luft) der er i mellem blomsterne, jo færre blomster skal der anvendes, hvilket også har indflydelse på prisen.

 

De førnævnte typer kistepynt er alle lavet i en stikmasse (oasis), så blomsterne holder sig fint og flot på kisten. Vælger man en ranke til at pryde kisten, bliver blomsterne bundet på en lang pind eller et reb.

 

flot kistepynt til hele kisten

Blomsterne bindes meget tæt, og man opnår et binderi, der er meget kompakt og fylder en stor del af kistelåget. Der går mange blomster til en kisteranke, og derfor er startprisen for sådan et binderi også lidt højere end de andre typer kistedekorationer, vi har nævnt. De fås typisk fra 1500 kr. og opefter.

 

 

Pris og størrelser hænger ikke altid sammen

De forskellige typer kistepynt, som vi har nævnt i denne artikel, har forskellige startpriser. Men prisen og størrelsen på binderiet hænger ikke altid sammen. Fx kan vi lave en fyldig, klassisk kistepynt til 1500 kr., som dækker 2/3 dele af kistelåget, hvorimod et symbolbinderi eller en moderne kistepynt hurtigt løber op i flere tusind kroner uden at syne af det samme på kisten.

 

Til sidst skal det nævnes, at en kistepynt ikke behøver at løbe op i et højt beløb. Man kan også vælge at lægge en enkelt blomst på kisten, hvis man er til det mere enkle udtryk.

 

Læs mere om priser og kutyme for blomster til begravelse

 

 

En kistepynt er et unikt binderi

Alle kistepyntninger er unikke binderier. Hver blomsterdekoratør sætter sit eget præg på det endelige resultat, og vi kan lave lige det, du ønsker dig. Denne artikel er blot til inspiration, og du kan se flere kistepynt her

 

Kontakt os meget gerne på tlf. 35858012 og få personlig og faglig rådgivning af en af vores kompetente blomsterdekoratører.

 

mange flotte farver kistepynt

 

 

Ønsker du, at der skal være bånd på kistepynten? Se her hvad man kan skrive på båndet.

Se også vores udvalg af kistepynt her.

 

Følg os på BlogLovin og få en notifikation, når der er ny inspiration, tips og tricks på bloggen.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.