Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Gerbera – en køn og strålende blomst

Gerbera – en køn og strålende blomst

Apr 21, 2017 | Inspiration

Gerbera-blomsten er en meget værdsat snitblomst. Som potteplante gør den sig også særdeles godt udenfor, når risikoen for nattefrost er ovre, men de færreste ved, at det er en glimrende udplantningsplante.

 

Gerberaens kendetegn

Nærbillede af gerbera i forskellige varme nuancer

Blomsterhovedet er op til 12 cm. i bredden, og fås i alverdens farver med undtagelse af blå. Blomstens øje (midte) er enten sort eller gul/lime. Blomsten er særdeles kendt for at kunne holde længe som afskåret blomst – faktisk helt op til 3 uger. Mange tror fejlagtigt, at det er nødvendigt at tråde stilkene med tråd, for at blomsterhovederne ikke nikker på den urteagtige stilk, dette er dog en udbredt misforståelse. Gerbera- blomster kan købes hos blomsterhandleren hele året rundt, hvor de skaffes fra Holland.

 

 

Gerberaens historie

Historien strækker sig tilbage til 1880, hvor den vilde plante Gerbera jamesonii blev fundet i Sydafrika. Blot 10 år efter, efter flere omgange forædling som var vellykket, blev gerberaen dyrket som prydplante, og anvendt som snitblomst i Holland. Først mange år efter, ca. 100 år, blev den introduceret på markedet som potteplante. Siden 1980’erne er der kommet mange nye sorter til.

Nærbillede af gerbera i lyserød/rød/gul

 

 

Gerbera som udplantningsplante

Planten er velegnet til udplantning så snart foråret har fået fat, og nattefrosten ikke længere er aktuel. Den er forholdsvis nem at dyrke, så længe følgende betingelser er opfyldt:

  • Ingen nattefrost
  • Plantes i pottemuld med surhedsgrad på 6
  • Placeres solrigt og i læ
  • Tåler let udtørring
  • Gødes ved hver tredje vanding

 

 

Send en flot buket gerbera i dag.