Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Bliv inspireret af forårets smukke planter

Bliv inspireret af forårets smukke planter

Mar 09, 2017 | Inspiration

Vi har netop ramt årets første officielle forårsmåned, og det er tid til at pynte op både ude og inde med de smukke forårsblomster. Her kan du læse om de mest populære forårsblomster, som alle tåler forårets omskiftelige vejr, og som også kan pynte og lyse op indendørs.

 

Løgplanterne er de første planter, man kan plante udendørs, som tåler lidt frost uden at tage skade. Primula, stedmoderplanter og hornvioler tåler til dels det kolde vejr, og egner sig derfor også til at blive plantet udendørs i marts måned. De gør sig allesammen også godt indendørs. Herunder vil vi beskrive nærmere, om de nævnte planter herunder.

 

Løgplanter

Hyacinter

Hyacinter (Hyacinthus orientalis) dufter helt fantastisk, og fås i farverne: hvid, creme, blå, lyserød og lilla. De egner sig til at blive plantet ud fra ultimo februar og langt ind i foråret, da de ikke tager skade af en smule frost. Sæt dem alternativt indendørs i et hyacintglas, hvor rodnettet vaskes rent for jord, eller du kan vælge at plante dem i en potte.

 

Perlehyacinter

Perlehyacinter (Muscari) ses oftest i blå, men fås også i hvid. De fine små blomsterklaser står længe, og udvikler sig fra forneden og opefter. De tåler en smule frost, og holder sig bedst, hvis de plantes udendørs. Perlehyacinter er ofte brugt som værtindegave, hvor de står fint plantet i en glaspotte.

 

Krokus

Krokus (crocus) betragtes som en løgplante, men den tilhører i virkeligheden gruppen stauder. Krokus bliver 10-20 cm. Høje, og findes i mange farver fra hvide og gullige til blå og lilla. Plant dem sammen med andre løgvækster, hvor de står fint i udendørskrukker, da de er meget hårdfører i det tidlige forår.

 

Vibeæg

Vibeæg (fritillaria) er en løgplante, som får helt tynde stængler i 30-40 cm. højde. Deres blomster er meget unikke med et småternet mønster og klokkeform, der står og vejer fint i forårsvinden. Vibeæg er meget populære i forårsdekorationer, og de fås typisk i purpurrødt og hvid.

 

Narcis

Narcissus er en stor slægt af løgplanter, hvor vi blandt andet finder mini-påskeliljer og de større liljetyper - påskeliljer og pinseliljer mv. Plant de forskellige narcissusplanter i det tidlige forår, og se dem vokse op af jorden og blive til flotte duftende skønheder. Plant gerne løgplanter sammen i forskellige højder, så får du en sammenplantning med flotte proportioner langt hen i foråret.

 

 

 

Populære sommerblomster

Stedmoderplanter og hornvioler

 

Viola tricolor

 

Viola Cornuta

 

Stedmoderplanter (Viola tricolor) og hornvioler (Viola Cornuta) minder om hinanden. Stedmoderblomster har større blomsterhoveder end hornviolerne. Derudover er stedmoderblomster et-årige planter, hvorimod hornviolerne er stauder, der kan komme igen år efter år, hvis de opbevares korrekt. Det fine ved violerne er, at de flittigt blomstrer fra det tidlige forår og langt ind i sommeren, og så fås de i alverdens farver.

 

Primula

Kodriver (Primula) virker som en sart plante med sine urteagtige stængler, men det er faktisk en staude (flerårig plante). De står rigtig fint både indendørs og udendørs.

 

Forglemmigej

Forglemmigej (Myosotis) er knap så hårdfør, så disse plantes hen i april, men de står så flot med deres småblomstrende blomsterstande i både blå, pink og hvid. De står rigtig godt udendørs i krukker.

 

 

Send en skøn forårsdekoration til en, du har kær.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.