Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Få efterårets fine blomster til at pryde hjemmet

Få efterårets fine blomster til at pryde hjemmet

Sep 29, 2015 | Inspiration

Efteråret er en fantastisk flot årstid, der byder på varme røde, gule og orange nuancer, smukt løvfald og en dansende efterårssol. Efteråret byder også på køligere temperaturer, som giver anledning til mange hyggelige stunder indendørs med varm kakao, lunende uldtæpper og en god bog.

De mange timer indendørs betyder dog ikke, at du skal gå glip af de smukke efterårsfarver: Skru op for hyggen med smukke buketter, dekorationer og planter, der bringer det fantastiske efterår ind i dit hjem. 

 

Inspiration: Her er efterårets smukkeste planter og blomster

Vi har samlet en oversigt over planter og snitblomster, som du kan pynte dit hjem med i efteråret. Lad dig inspirere til at lave din egen buket eller smukke dekoration til spisebordet, vindueskarmen eller skænken. Efteråret er også sæson for flere planter, som lyser op i hjemmet med både afdæmpede og lysende farver. Ja, mulighederne er mange, så læs med her.

 

Planter til efteråret:

 

Lyng (Calluna vulgaris)

Om efteråret bugner havecentrene og dagligvarebutikkerne med efterårslyng – også kaldet Calluna vulgaris. Vi kender i sær lyng for de smukke rose, lilla og bordeaux farver, der emmer af romantik. Men du kan også få efterårslyng i eksempelvis en hvid eller lysegrøn farve.
 

Elsker du lavendler, vil du elske lyng. Lyng har den samme vildskab og sydfranske romantiske ’feeling’ som lavendlen, og den giver virkelig vindueskarmen et pift. Sæt en eller flere lyng i en zinkkrukke- eller balje og skab en romantisk stemning med feminine toner. En ekstra bonus er, at du også kan plante lyng udendørs – plant for eksempel flere lyngplanter sammen i en krukke, der kan stå ved hoveddøren og hilse gæster velkommen. 

 

efterårslyng

 

 

Alpeviol (Cyclamen persicum og hederifolium)

Cyclamen persicum og hederifolium er alpevioler, der begge blomstrer i efteråret. I de sidste måneder på året dukker alpeviolerne op i butikkerne, hvor de bliver solgt som stueplanter. Alpeviolen klarer sig fortrinligt i en krukke – både udendørs og indendørs så længe temperaturerne er minimum 8-10 grader celsius i dagtimerne.

Alpeviolen lyser op med sarte blomster i rosa nuancer og de flotteste hjerteformede, grågrønne blade med sølvfarvede eller hvide marmoreringer.

 

alpevioler

 

 

Orkidé

Den meget poplære orkidé har efterhånden en plads i de fleste hjem, og dens popularitet er helt forståelig: Orkidéer har meget flotte og majestætiske blomster, og nogle orkidéer blomstrer tilmed uafbrudt i adskillelige måneder. Der findes et ocean af slægter og hybrider i orkidé-familien, og blomsterne fås i et uanet væld af farver og former. De store og særprægede orkidéer finder du ikke i enhver butik, men som regel ved en blomsterhandler eller et havecenter.

 

orkidéer

 

 

 

Snitblomster til efterårets buketter og dekorationer:

 

Georginer/Dahlia

Georginer – officielt kaldet Dahlia – egner sig særligt godt som snitblomst, og heldigvis er de i sæson til langt hen på efteråret. Med georginer kan du lave overdådigt fyldige buketter i alverdens farver, som lyser ethvert rum op. Blomsterne dufter desværre ikke, men smukke ser de ud.  

Hvis du ikke allerede har georgine i haven, kan du finde dem hos de fleste blomsterhandlere.

 

georginer dahlia

 

 

Asters

Asters er hyppigt brugt i efterårsbuketter, fordi efteråret er højsæson for disse skønne blomster. Blomsterbinderne mikser helst asters ind i efterårsbuketter, men det kan også lade sig gøre at lave en buket udelukkende med asters – det kræver dog, at du har rigeligt med de slanke blomster, så buketten ikke ser ranglet ud. Laver du en buket udelukkende af asters, bør der være blomsterstængler nok til, at hele vasen kan fyldes ud. 

 

pæne asters

 

Hareøre (Bupleurum)

Hareøre er en skøn sommerblomst, som blomstrer helt ind i september. Blomsterskærmene er limefarvede og selve løvet er petrolgrønt. Hareøre er ikke så udbredt i de danske haver, men har du et stykke jord til rådighed, kan vi kun anbefale, at du planter denne sommerblomst. 

 

hareøre

 

 

Trommestikker (Craspedia)

Trommestikker er en rigtig sjov og skøn efterårsblomst med dens smalle stilk og gule, runde kugle i toppen. Trommestikker er særdeles flotte i både buketter og dekorationer, fordi den gule kugle er både dekorativ og skulpturel. Trommestikker kan med fordel tørres og genbruges i buketter og dekorationer. 

 

sjove trommestikker

 

 

Gebera

Gebera er en utroligt populær blomst i buketter, men den kommer sandelig også til sin ret som alene blomst i en høj, smal vase. Gebera fås i alle farvepalettens nuancer, og det er en af grundene til, at den er så populær.

En anden grund til dens popularitet er, at gebera holder længe i en vase. Nogle gebera blomstrer hele året, og du kan som regel opstøve et bundt hos blomsterhandleren eller den store dagligvarebutik på alle tidspunkter af året.  

 

gebera

 

 

Roser

Roser er voldsomt populære på alle årstider, og heldigvis fås de året rundt. I efterårsmånederne kan du for eksempel bruge røde, gule eller orange roser i dine buketter for at understrege årstiden.

Roser er velegnet til buketter bestående udelukkende af den smukke blomst eller mikset ind i buketter med andre blomster; for eksempel de smukke Asters eller Georginer.

 

lyserøde roser

 

 

Besøg også vores webshop, hvor du kan finde flotte buketter og dekorationer i efterårets farver. Eller se hele vores udvalg af blomster, der kan inspirere dig til din egen buket.

Lær mere om, hvordan dine blomster holder sig flotte i en vase.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne besillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om begravelse

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.