Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Derfor sender vi smukke blomsterhilsner på Mors dag

Derfor sender vi smukke blomsterhilsner på Mors dag

Apr 22, 2024 | Inspiration

Hvorfor sender vi blomster på Mors dag? Her får du hele historien om Mors dag, og hvorfor vi forkæler vores mødre med blomster og gaver på netop denne dag.

 

Buket i røde farver gives fra hånd til hånd

 

Historien om Mors dag

Anna Marie Reeves Jarvis var mor og boede i byen Grafton i Virginia, USA. Her arbejdede hun i mere end 30 år for gruppen ”Mothers Day Work Club”. I gruppen arbejdede de for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden.

Anna M. R. Jarvis arbejdede sammen med andre mødre for at bekæmpe de sygdomme, der brød ud mellem soldaterne imellem og under den amerikanske borgerkrig.

Det var Anna M. R. Jarvis, der fik ideen om en national mindedag for mødrenes arbejde. Hun fik dog ikke succes med dette i hendes levetid, hun døde i 1906.

 

Mors dag-traditionen breder sig

Men Annas datter, der også hed Anna Jarvis, havde mere succes med at få udbredt ideen. I 1909 havde traditionen spredt sig til 45 stater i USA, og i 1914 blev Mors dag gjort til en national helligdag af præsident Woodrow Wilson; en helligdag, hvor der skulle flages.

Siden har Mors dag vundet indpas over store dele af verden. Men den fejres ikke på den samme dag i alle lande. 

 

 

Mor buketten 2024, buket i lilla farver

 

 

Hvornår fejrer man Mors dag i andre lande?

I Danmark fejrer vi altid Mors dag den 2. søndag i maj, ligesom de gør i blandt andet USA og Tyskland. Men mange andre lande fejres Mors dag på andre dage og, nogle gange, i helt andre måneder.

 • 2. søndag i februar fejrer de Mors dag i Norge
 • 4. fastesøndag fejrer de Mors dag i Storbritannien og Irland
 • 8. marts fejrer de Mors dag i Albanien, Bulgarien og Rumænien.
 • 2. søndag i maj fejrer de Mors dag i Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Columbia, Danmark, Finland, Italien, Japan, Holland/Nederlandene, New Zealand, Østrig, Schweiz, Taiwan, Tyskland, Tyrkiet, USA og Luxembourg.
 • 26. maj fejrer de Mors dag i Polen.
 • Sidste søndag i maj fejrer Sverige og Frankrig Mors dag.
 • 14. oktober fejres Mors dag i Hviderusland og i Rusland.

 

Collage af forskellige buket til mors dag alle i de lyserøde , røde, og lilla farver

 

Hvornår er det Mors dag?

Vi har gjort det let for dig, for her er de næste års Mors dags datoer. 

 • 2024 - Mors dag den 12. maj
 • 2025 - Mors dag den 11. maj
 • 2026 - Mors dag den 10. maj
 • 2027 - Mors dag den 9. maj
 • 2028 - Mors dag den 14. maj

 

Den hvide nellike er et symbol på Mors dag

Den hvide nellike (Dianthus) blev af Anna Jarvis introduceret som et symbol på Mors dag. Den hvide nellike skulle repræsentere dyder som renhed, ærbarhed, kærlighed og skønhed.  Med nelliken som symbol fik blomsterhandlerne en fremtrædende rolle på Mors dag.

 

Vi kender alle en mor 

bloomit.dk folder kærligheden sig ud i en symfoni af farver og blomster. Vi forstår mødres betydning og har været tæt på danskernes Mors dag-traditioner i mange år.

 

Hvis du ønsker at sende en personlig gavehilsen til din mor i anledning af Mors dag, så lad os guide dig gennem vores farverige univers. Og husk mor behøver ikke kun være din biologiske mor, det kan også være svigermor, bonusmor, plejemor, bedstemor, farmor eller mormor.

 

Buketter: Vores buketter er som kærlighedens sprog. De taler til hjertet og bringer glæde. Fra fortryllende forårsbuketter til glade buketter i mange farver, du kan vælge lige den buket, du ved, der bringer mest kærlighed til din mor. 

 

Gavekurve: Overrask din mor med en lækker gavekurv. Fra den lille snackkurv til en større gavekasse med blomster, chokolade eller andre lækkerier, har vi noget for enhver smag. 

 

Personlige detaljer: Ønsker du at tilføje et personligt touch? Vælg hendes yndlingsfarver eller yndlingsblomst i buketten. Alternativt kan du overraske hende med sjove, lækre gaver som chokolade eller en sød bamse. Mors Dag handler om at vise din kærlighed, og vi hjælper dig med at gøre det så personligt som muligt. 

 

Levering: Bare slap af, vi står for hele molevitten. Din valgte buket, dekoration eller gavekurv lander lige i armene på din mor på Mors dag. Med vores sikre betaling og lynlevering er du garanteret, at din gave dukker op præcis når den skal.

 

Så lad os sammen fejre mødrene og deres utrolige styrke. Besøg Bloomit.dk og lad kærligheden blomstre i farver og blomster. 

 

 

Se blomster og gaver til mor her.

 

Få inspiration til at skrive teksten i Mors dag kortet.