Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Glæd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og få leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
Derfor sender vi smukke blomster på mors dag

Derfor sender vi smukke blomster på mors dag

Mar 15, 2016 | Inspiration

Hvorfor sender vi blomster på mors dag? Her får du hele historien om mors dag, og hvorfor vi forkæler vores mødre med blomster og gaver på netop denne dag.

 

Historien om Mors dag

Anna Marie Reeves Jarvis var mor og boede i byen Grafton i Virginia, USA. Her arbejdede hun i mere end 30 år for gruppen ”Mothers Day Work Club”. I gruppen arbejdede de for at forbedre de sanitære forhold og mindske børnedødeligheden.

Anna M. R. Jarvis arbejdede sammen med andre mødre for at bekæmpe de sygdomme, der brød ud mellem soldaterne imellem og under den amerikanske borgerkrig.

 

Det var Anna M. R. Jarvis, der fik ideen om en national mindedag for mødrenes arbejde. Hun fik dog ikke succes med dette i hendes levetid, hun døde i 1906.

 

Mors dag-traditionen breder sig

Men Annas datter, der også hed Anna Jarvis, havde mere succes med at få udbredt ideen. I 1909 havde traditionen spredt sig til 45 stater i USA, og i 1914 blev Mors dag gjort til en national helligdag af præsident Woodrow Wilson; en helligdag, hvor der skulle flages.

Siden har Mors dag vundet indpas over store dele af verden. Men den fejres ikke på den samme dag i alle lande. mors dag buket

 

Hvornår fejrer man mors dag i andre lande?

I Danmark fejrer vi altid mors dag den 2. søndag i maj, ligesom de gør i blandt andet USA og Tyskland. Men mange andre lande fejrer mors dag på andre dage og – nogle gange – i helt andre måneder.

  • 2. søndag i februar fejrer de mors dag i Norge
  • 4. fastesøndag fejrer de mors dag i Storbritannien og Irland
  • 8. marts fejrer de mors dag i Albanien, Bulgarien og Rumænien.
  • 2. søndag i maj fejrer de mors dag i Australien, Belgien, Brasilien, Canada, Columbia, Danmark, Finland, Italien, Japan, Holland/Nederlandene, New Zealand, Østrig, Schweiz, Taiwan, Tyskland, Tyrkiet, USA og Luxembourg.
  • 26. maj fejrer de mors dag i Polen.
  • Sidste søndag i maj fejrer Sverige og Frankrig mors dag.
  • 14. oktober fejres mors dag i Hviderusland og i Rusland.

 

Den hvide nellike er et symbol på Mors dag

Den hvide nellikke(Dianthus) blev af Anna Jarvis introduceret som et symbol på mors dag. Den hvide nellike skulle repræsentere dyder som renhed, ærbarhed, kærlighed og skønhed.  Med nelliken som symbol fik blomsterhandlerne en fremtrædende rolle på mors dag.

 

Se blomster og gaver til mor her.

Få inspiration til at skrive teksten i Mors dag kortet.