Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
De 7 mest populære efterårsblomster

De 7 mest populære efterårsblomster

Sep 29, 2021 | Inspiration

Efteråret er en fantastisk flot årstid, der byder på varme røde, gule og orange nuancer, smukt løvfald og en dansende efterårssol. Efteråret byder også på køligere temperaturer, som giver anledning til mange hyggelige stunder indendørs med varm kakao, lunende uldtæpper og en god bog.

De mange timer indendørs betyder dog ikke, at du skal gå glip af de smukke efterårsfarver.

 

Skru op for hyggen med smukke buketter, dekorationer og planter, der bringer det fantastiske efterår ind i dit hjem og på terrassen eller altanen.

 

Her er efterårets 7 smukkeste planter og blomster

Vi har samlet en oversigt over planter og snitblomster, som du kan pynte dit hjem med her i efteråret. Og for at gøre det endnu nemmere for dig, har vi udvalgt de 7 mest populære efterårsblomster.

 

Lad dig inspirere til at lave din egen buket eller smukke dekoration til spisebordet, vindueskarmen eller skænken. Efteråret er også sæson for flere planter, som lyser op i hjemmet med både afdæmpede og lysende farver.

 

Ja, mulighederne er mange, så læs med her.

 

Planter til efteråret

1. Lyng (Calluna vulgaris)

Om efteråret bugner havecentrene og dagligvarebutikkerne med efterårslyng – også kaldet Calluna vulgaris. Vi kender i sær lyng for de smukke rose, lilla og bordeaux farver, der emmer af romantik. Men du kan også få efterårslyng i eksempelvis en hvid eller lysegrøn farve. Faktisk er gartnerne virkelig begyndt at fremavle nogle sorter, der passer perfekt ind i den nordiske indretning anno 2021.
 

Elsker du lavendler, vil du elske lyng. Lyng har den samme vildskab og sydfranske romantiske ’feeling’ som lavendlen, og den giver virkelig vindueskarmen et pift. Sæt en eller flere lyng i en zinkkrukke- eller balje og skab en romantisk stemning med feminine toner. En ekstra bonus er, at du også kan plante lyng udendørs – plant for eksempel flere lyngplanter sammen i en krukke, der kan stå ved hoveddøren og hilse gæster velkommen. 

Calluna Vulgaris plante.

 

Populære blomstergaver, der indeholder Lyng.

 

2. Alpeviol (Cyclamen persicum og hederifolium)

Cyclamen persicum og hederifolium er alpevioler, der begge blomstrer i efteråret, de fås både til indendørs og til haverummet ude. I de sidste måneder på året dukker alpeviolerne op i butikkerne, hvor de typisk bliver solgt som stueplanter. Alpeviolen klarer sig fortrinligt i en krukke – både udendørs og indendørs.

Alpeviolen lyser op med sarte blomster i rosa nuancer og de flotteste hjerteformede, grågrønne blade med sølvfarvede eller hvide marmoreringer.

Cyclamen planter

 

Snitblomster til efterårets buketter og dekorationer

 

3. Georginer/Dahlia

Georginer – officielt kaldet Dahlia – egner sig særligt godt som snitblomst, og heldigvis er de i sæson til langt hen på efteråret.

 

Med georginer kan du lave overdådigt fyldige buketter i alverdens farver, som lyser ethvert rum op. Blomsterne dufter ikke, så de er oplagte også til allergikere, der ikke tåler blomster med dufter.  

 

Hvis du ikke allerede har Georginer i haven, kan du finde dem hos de fleste blomsterhandlere.

 

Herunder kan du se udvalget af blomstergaver, der indeholder Georginer.

 

 

 

4. Sankthansurt (Sedum telephium)

En meget velkendt klassiker i staudebedet er den smukke Sankthansurt, der fås i forskellige farver, der strækker sig fra den helt grønne til den mørke cerise/røde nuance. 

 

Det er en helt pude af små blomster, der holder rigtig godt som afskårne stilke i en vase.

 

Du behøver heller ikke mange stilke, før de fylder godt i vasen.

Sankthansurt stængel

 

 

5. Asters

Asters er hyppigt brugt i efterårsbuketter, fordi efteråret er højsæson for disse skønne blomster. Blomsterbinderne mikser helst asters ind i efterårsbuketter, men det kan også lade sig gøre at lave en buket udelukkende med asters – det kræver dog, at du har rigeligt med de slanke blomster, så buketten ikke ser ranglet ud.

 

Laver du en buket udelukkende af asters, bør der være en god mængde blomsterstængler til, at hele vasen kan fyldes ud. 

Lilla Asters.

 

6. Hareøre (Bupleurum)

Hareøre er en skøn sommerblomst, som blomstrer helt ind i september. Blomsterskærmene er limefarvede og selve løvet er petrolgrønt.

 

Hareøre er ikke så udbredt i de danske haver, men har du et stykke jord til rådighed, kan vi kun anbefale, at du planter den, for den er helt perfekt at klippe i haven og binde med.

Bupleurum

 

7. Høstfloks (Phlox)

Floksen er en skøn staude, der i efterårets måneder står fint og blomstre. De gør sig derudover særdeles godt i buketter og dekorationer. 

 

Floks ses typisk i hvid, blå, lilla og pink, men de fås også i andre farver, fordi gartnerne hele tiden forsøger at fremavle nye flotte og robuste sorter.

 

Her på bloomit.dk binder vi også buketter, der indeholder floks, for vi ELSKER den blomster.

 

De er også nemme for dig at arrangere i en vase, da du ikke behøver særligt manger stængler, for at fylde en vase. Der er fint med grønt løv på hver stængel, som giver fylde i vasen.

Lyserøde Floks

 

 

Se også vores webshop, hvor du kan finde mange flotte efterårsblomster og -buketter i efterårets farver.

Eller se hele vores udvalg af blomster, der kan inspirere dig til din egen buket.