Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Borddekorationer til enhver anledning

Borddekorationer til enhver anledning

Apr 07, 2017 | Inspiration

Skal du holde fest, men kan du ikke lige overskue, hvordan du kan pynte bordet med blomster? Læs her, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du gerne vil bestille bordpynt til din kommende fest.

 

Farvevalget er vigtigt

Borddekorationer kan laves i lige en farve, du ønsker. Det er bare vigtigt at være opmærksom på, at bordekorationens farver skal matche dugen. Ikke forstået på den måde, at de skal være samme farve, men forstået således, at en hvid borddekoration på en cremefarvet/knækket hvid dug, kan få dugen til at se beskidt ud.

Op til påske er det ofte gule borddekorationer, vi vælger at sætte på bordene. Gul er jo farven vi alle forbinder med påske. Her skal du også være opmærksom på, at det ikke er hensigtsmæssigt at stille en dekoration med gule blomster på en grå dug. Det giver en flimrende fornemmelse for øjnene, fordi de to farver modarbejder hinanden i øjet i stedet for at samarbejde. Det kaldes simultankontrast.

 

Eksempel på simultankontrasten – det er ikke rart at kigge på i længere tid

 

Er du bare vild med kombinationen gul og grå sammen – for det er jo flot, kan du vælge at få borddekorationen lavet på et underlag, der er løftet fra bordet (fx et fad på en fod eller lignende). På denne måde får du skilt de to modarbejdende farver fra hinanden uden at gå på kompromis med farvevalget. Vælger du fx i stedet en gul dekoration på en hvid eller grøn dug, så opstår problematikken ikke.

 

 

Borddekorationer til runde borde

Det er ikke kun farvevalget, der er vigtigt. Det er formen på borddekorationen og blomsterne også.

Ønsker du en borddekoration, der skal stå på et rundt bord, så er det vigtigt at tage højde for følgende parametre:

  • Bordets diameter
  • Antal stole ved bordet
  • Bordekorationens form
  • Borddekorationens proportioner
  • Blomstertypernes form

 

Bordets størrelse er ret afgørende for, hvor stor borddekorationen skal være. Det kan se helt forkert ud, hvis borddekoration enten er for enorm i forhold til bordet, men hvis borddekorationen er for lille, kan det også se forkert ud. Så mål bordet og tag målene med til din lokale blomsterhandler, så kan vi bedre råde dig til den rigtige størrelse dekoration.

Bordekorationens form og proportioner skal selvfølgelig passe sammen, men det skal også passe til bordets runde form og til det antal gæster, der skal sidde omkring bordet.
Skal der sidde 7 omkring et bord, så er det vigtigt, at borddekorationens proportioner ikke går ud over gæsternes udsyn, der vil typisk blive en del kommunikation henover bordet, og ikke kun til den, man sidder ved siden af. Her kan man vælge en dekoration, der er lav eller en dekoration, der sættes på fødder med en god højde, så synsfeltet er frit for gæsterne rundt om bordet.
Hvorimod er bordet beregnet til 12 eller flere gæster, vil der være mere kommunikation med dem, man sidder ved siden af, og ikke så meget dem man sidder overfor, hvorfor dekoration gerne må være mindre transparent, uden at det ødelægger den hyggelig fest. Formen på dekorationen vil typisk være rund, da det matcher et rundt bord perfekt. Det ser harmonisk ud og behøver ikke være kedeligt, hvis man varierer højden på dekorationen – det som vi også kalder for proportionerne.

 


 

 

Til sidst er det vigtigt at vælge blomster, som er passende til den størrelses bordpynt, du skal bestille. Runde, store blomsterhoveder, skaber ro og harmoni i binderiet og små spidse blomsterhoveder skaber uro og bevægelse i binderiet. Alt det ved din lokale blomsterdekoratør meget mere om, så det vil vi ikke komme nærmere ind på her.

 

 

Borddekorationer til lange borde

Holder du fest, hvor langborde skal pyntes med blomster, så skal du tage højde for de samme parametre, som vi har listet under punktet ’Borddekoration til runde bord’. Her er det dog særligt vigtigt, at borddekorationen ikke bliver generende for gæsternes udsyn, da meget af kommunikationen foregår henover bordet. Vi anbefaler, at borddekorationer til langborde laves i en højde på maksimum 35 cm. Tag en dialog med din lokale blomsterdekoratør, hvis du ønsker en højere dekoration. Meget kan lade sig gøre, det er bare vigtigt, at dekorationen er transparent i området 35 – 70 cm. over bordhøjde.

 

 

 

Buffetdekorationer

Når man holder fest, er der ofte et buffetbord og ved større fester også et gavebord. Disse kan ligeledes pyntes med smukke blomster. Buffetdekorationer er typisk større end borddekorationerne, men følges ad i både stil, farver og blomstervalg. Bestil buffetdekoration hos din lokale blomsterforretning, så er du sikker på at der kommer en rød tråd imellem alle borddekorationerne.

 

 

Bloomit ønsker dig en god fest! 

 

Følg os på BlogLovin og få en notifikation, når der er ny inspiration, tips og tricks på bloggen.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne besillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.