Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Borddekorationer til enhver anledning

Borddekorationer til enhver anledning

Apr 07, 2017 | Inspiration

Skal du holde fest, men kan du ikke lige overskue, hvordan du kan pynte bordet med blomster? Læs her, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du gerne vil bestille bordpynt til din kommende fest.

 

Farvevalget er vigtigt

Borddekorationer kan laves i lige en farve, du ønsker. Det er bare vigtigt at være opmærksom på, at bordekorationens farver skal matche dugen. Ikke forstået på den måde, at de skal være samme farve, men forstået således, at en hvid borddekoration på en cremefarvet/knækket hvid dug, kan få dugen til at se beskidt ud.

Op til påske er det ofte gule borddekorationer, vi vælger at sætte på bordene. Gul er jo farven vi alle forbinder med påske. Her skal du også være opmærksom på, at det ikke er hensigtsmæssigt at stille en dekoration med gule blomster på en grå dug. Det giver en flimrende fornemmelse for øjnene, fordi de to farver modarbejder hinanden i øjet i stedet for at samarbejde. Det kaldes simultankontrast.

 

Gule firkanter med hvid firkant midt i hver

Eksempel på simultankontrasten – det er ikke rart at kigge på i længere tid

 

Er du bare vild med kombinationen gul og grå sammen – for det er jo flot, kan du vælge at få borddekorationen lavet på et underlag, der er løftet fra bordet (fx et fad på en fod eller lignende). På denne måde får du skilt de to modarbejdende farver fra hinanden uden at gå på kompromis med farvevalget. Vælger du fx i stedet en gul dekoration på en hvid eller grøn dug, så opstår problematikken ikke.

 

 

Borddekorationer til runde borde

Det er ikke kun farvevalget, der er vigtigt. Det er formen på borddekorationen og blomsterne også.

Ønsker du en borddekoration, der skal stå på et rundt bord, så er det vigtigt at tage højde for følgende parametre:

  • Bordets diameter
  • Antal stole ved bordet
  • Bordekorationens form
  • Borddekorationens proportioner
  • Blomstertypernes form

 

Bordets størrelse er ret afgørende for, hvor stor borddekorationen skal være. Det kan se helt forkert ud, hvis borddekoration enten er for enorm i forhold til bordet, men hvis borddekorationen er for lille, kan det også se forkert ud. Så mål bordet og tag målene med til din lokale blomsterhandler, så kan vi bedre råde dig til den rigtige størrelse dekoration.

Bordekorationens form og proportioner skal selvfølgelig passe sammen, men det skal også passe til bordets runde form og til det antal gæster, der skal sidde omkring bordet.
Skal der sidde 7 omkring et bord, så er det vigtigt, at borddekorationens proportioner ikke går ud over gæsternes udsyn, der vil typisk blive en del kommunikation henover bordet, og ikke kun til den, man sidder ved siden af. Her kan man vælge en dekoration, der er lav eller en dekoration, der sættes på fødder med en god højde, så synsfeltet er frit for gæsterne rundt om bordet.
Hvorimod er bordet beregnet til 12 eller flere gæster, vil der være mere kommunikation med dem, man sidder ved siden af, og ikke så meget dem man sidder overfor, hvorfor dekoration gerne må være mindre transparent, uden at det ødelægger den hyggelig fest. Formen på dekorationen vil typisk være rund, da det matcher et rundt bord perfekt. Det ser harmonisk ud og behøver ikke være kedeligt, hvis man varierer højden på dekorationen – det som vi også kalder for proportionerne.

 

Lyserød borddekoration på hævet glasfad på bord med rød dug
 

 

Til sidst er det vigtigt at vælge blomster, som er passende til den størrelses bordpynt, du skal bestille. Runde, store blomsterhoveder, skaber ro og harmoni i binderiet og små spidse blomsterhoveder skaber uro og bevægelse i binderiet. Alt det ved din lokale blomsterdekoratør meget mere om, så det vil vi ikke komme nærmere ind på her.

 

 

Borddekorationer til lange borde

Holder du fest, hvor langborde skal pyntes med blomster, så skal du tage højde for de samme parametre, som vi har listet under punktet ’Borddekoration til runde bord’. Her er det dog særligt vigtigt, at borddekorationen ikke bliver generende for gæsternes udsyn, da meget af kommunikationen foregår henover bordet. Vi anbefaler, at borddekorationer til langborde laves i en højde på maksimum 35 cm. Tag en dialog med din lokale blomsterdekoratør, hvis du ønsker en højere dekoration. Meget kan lade sig gøre, det er bare vigtigt, at dekorationen er transparent i området 35 – 70 cm. over bordhøjde.

 

Bord med naturlig gul og hvid pynt

 

 

Buffetdekorationer

Når man holder fest, er der ofte et buffetbord og ved større fester også et gavebord. Disse kan ligeledes pyntes med smukke blomster. Buffetdekorationer er typisk større end borddekorationerne, men følges ad i både stil, farver og blomstervalg. Bestil buffetdekoration hos din lokale blomsterforretning, så er du sikker på at der kommer en rød tråd imellem alle borddekorationerne.

 

Pyntet træbord med mange kager, buketter og grene med blade

 

Bloomit ønsker dig en god fest! 

 

Følg os på BlogLovin og få en notifikation, når der er ny inspiration, tips og tricks på bloggen.