Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Kender du forskellen på bonderoser og pæoner?

Kender du forskellen på bonderoser og pæoner?

Jun 15, 2021 | Inspiration

De sommerskønne bonderoser (paeonia officinalis) og silkepæoner (paeonia lactiflora) er netop på sit højeste her i maj til juli måned, og de er perfekte i enhver romantisk sommerbuket. Med deres vidunderlige dufte henleder de straks tankerne på sommerromantik.

 

Læs her om forskellen på bonderoser og pæoner og bliv inspireret til, hvordan disse skønne blomster kan bruges i buketter og brudebuketter.

 

Forskellen på pæoner og bonderoser

Forskellen mellem pæoner og bonderoser kommer til udtryk i hhv. blomstringstidspunkt, højde og væksten. Bonderosen er i sæson fra maj til slut juni, hvor pæonernes blomstring starter og fortsætter frem til slutningen af juli. Pæonernes højde er omkring 80-100 cm. og væksten er opret med fine blanke blade. Bonderoserne bliver ca. 60 cm. høje og bliver mere buskede med matte blade.

Pæoner og bonderoser er meget populære blomster, og man kan nemt fare vild i de to navne, som bliver brugt i flæng til at beskrive de storhovedet, duftende skønheder. Men pæoner og bonderoser er ikke helt det samme, trods de ligner hinanden til forveksling.
 

pæon

 

Sæsonen for bonderoser og pæoner

Selvom man kunne ønske sig det, så er sæsonen for bonderoser, eller pæoner, ikke særlig lang, så det gælder om at nyde dem når de er her. Bonderoserne er typisk at finde i blomsterforretningerne fra starten af maj.

 

Sæsonen slutter omkring slut juli, hvor pæonerne blomstrer så fint rundt omkring i haverne. Er du så heldig at have dem i haven, så tøv ikke med at klippe af dem og nyd dem i fine buketter indendørs. Vejret kan hurtigt sætte sit præg på de porcelænsfine kronblade og det er synd. Så før blæst og regn får sat brune pletter på blomsterne, så fat saksen og klip dem af og lad dem pynte indendørs i vaser og fade.
 

pæon

 

Bonderoser og pæoner i al slags binderi

Bonderoser og pæoner egner sig i al slags binderi; lige fra kurve og fade til buketter og store dekorationer. De fylder godt med deres fantastiske store blomsterhoveder. Løvet er også skønt at anvende, særligt i buketter.

 

Brudebuketter med pæoner

Nedenfor kan du se, hvordan vi har brugt pæoner i to forskellige brudebuketter.
 

pæoner buket

flotte pæoner

 

Buketter med bonderoser og pæoner

Bonderoser og pæoner er populære på grund af deres smukke kronblade. Derfor bruger vi dem også i vores skønne blomsterbuketter.
 

høj buket bonderoser

En flot buket bonderoser med god volumen og luft imellem blomsterne. Buketten dufter fantastisk og minder rigtigt om sommer.

"Bestil nu" knap


 

En smuk buket i ferskenfarve og røde nuancer. Buketten er bundet af gerbera, bonderoser, alstroemeria og hortensia.

En rigtig sommerbuket bundet af et udvalg af sommerens smukke blomster. Ønsk god sommer med denne buket og pryd din modtagers hjem med sommerens blomsterflor i form af en lav, tæt buket, hvor blomsterne holder længe.


Friske farver vil lyse op hos enhver modtager og bringe liv og god energi i hjemmet.

Buketten indeholder blomster, som kun fås i sommerhalvåret. Derfor kan buketten ikke købes uden for denne sæson.

Tag dog gerne et kig på vores andre dejlige blomsterbuketter.

"Se vores buketter" knap