Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Blomster til brudebuketten

Blomster til brudebuketten

Jun 04, 2018 | Inspiration

En brudebuket kan se ud på mange måder. Blomstervalget er vigtigt i forhold til brudebukettens endelige udtryk. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de populære blomstertyper til brudebuketter.

 

Runde blomster skaber ro og harmoni

En romantisk og rund blomst, som fx roser, anvendes ofte i brudebuketter. Den har en feminin udstråling, uafhængig af farven og størrelsen på rosens hoved. Ønsker du en enkel og rolig buket, så er roser et oplagt valg. Du kan vælge en brudebuket, der kun indeholder én type rose for at opnå det helt enkle look.

Rund brudebuket med hvide roser

Brudebuketten kan også indeholde forskellige typer roser med forskellig størrelse rosenhoveder i samme farve, så forbliver buketten stadigvæk enkel, men kontrasten mellem de forskellige roser skaber mere liv. På den måde kan man skabe en buket med liv og kontraster, men samtidig beholde det enkle look.

Kan du lide en lidt mere spraglet buket, som stadigvæk er rund og enkel i udtrykket, så vælg roser i forskellige farver.

 

Udover roser, så findes der også andre runde blomster som er sæsonbestemt, som ofte anvendes i brudebuketter. Et par eksempler er Bonderoser og Georginer.

 Rund brudebuket i rød

Brudebuket bundet af runde blomster; Roser, Georginer og Hyperikum.

Bonderoser fås i perioden maj-juli og georginer fra juni-start oktober.

 

Spidse blomster skaber liv og bevægelse

Spidse blomster egner sig rigtig godt i dråbeformede brudebuketter eller runde buketter, hvor man ønsker en livlig og kontrastfyldt brudebuket. En armbuket er oftest også bundet af spidse blomster. Se her et eksempel på en armbuket.
Spidse blomster, som kan fås hele året, og som ofte anvendes i dråbeformede brudebuketter, er Calla eller liljer.

Armbuket i hvid

Armbuket bundet af store Calla og græsser.

 

En sæsonblomst, som også er spids, er Tulipaner. De fås fra november-slut marts. De er smukke i en brudebuket til et vinterbryllup eller bryllupper i det tidlige forår. Her er det super smukt at binde en brudebuket af sæsonens blomster som fx Franske Anemoner, Ranunkler, Perlehyacinter og Hyacinter.

 

Se vores video på YouTube om brudebuketter.

 

Søg inspiration til din drømme brudebuket online

Et medie, der er specielt egnet at søge inspiration i, er Pinterest. I takt med at Instagram bliver mere og mere populært, så er det også et medie, hvor du kan finde stor inspiration til din kommende brudebuket. Søg på de blomster typer du kan lide ved at skrive hashtag foran #, så finder du billeder grupperet efter det søgeord du søger på.

Hvis du søger på #brudebuket så kommer du til disse søgeresultater.

Følg Bloomit på Pinterest og Instagram og find blomsterinspiration her.

 

Bestil brudebuketten i en blomsterforretning

Brudebuketter kan sammensættes på et utal af måder, og ovennævnte blomstertyper er blot eksempler på blomsters virkninger i en buket. Man kan sagtens arbejde med andre kontraster end formkontrasten. Alt det véd en faglært blomsterdekoratør meget mere om.
En spændende brudebuket bliver skabt, når der er en god kontrast i buketten på alle parametre; form, farve, overflade og størrelse. Tag altid udgangspunkt i hvad du selv kan lide, og tag en dialog med din lokale blomsterdekoratør, som vil vejlede dig til den bedste løsning ud fra din ønsker.

 

Held og lykke med at vælge den rette brudebuket til dit drømmebryllup.

 

Bliv inspireret til valget af brudebuketten.

Find mere inspiration til knaphulsblomster her.