Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Glæd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og få leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
Sådan redder du dine planter

Sådan redder du dine planter

Aug 18, 2020 | Vi guider

Vi guider dig til, hvordan du redder dine planter.

Du har måske over en tid forsømt dine planter. Det kan der være mange grunde til – måske har du været ude at rejse, eller har haft meget andet at se til. Dine planter kan derfor hurtigt komme til at se trætte og døde ud, men uden at de nødvendigvis er det.

 

Selvom din dårlige samvittighed muligvis tynger dig, og du bare gerne vil overøse din plante med kærlighed i form af vand, kan du risikere at drukne den, hvis du giver den for meget vand. Overvanding er en af de hyppigste dødsårsager hos planter. Du kan gøre en af to ting for at undgå overvanding:

  1. Hvis din plante stadig står i sin potte, kan du tage den op af potteskjuleren og sætte den i et kar med vand i ca. 30 minutter. Det giver din plante mulighed for at suge det vand til sig, som den skal bruge. Du kan også vande den direkte ned i potten, det giver vandet mulighed for at løbe ud af de huller, der er i bunden af potte.
  2. Har du plantet dine plante om eller overvejer du at gøre det kan du med fordel putte lecakugler i bunden af potten og derefter putte jord ovenpå, det hjælper planten med at dræne vandet.

En lille bunke lecakugler

 

Måske er dine planter begyndt at se trætte og kedelige ud. Det kan være fordi der ikke er nok næring i jorden. I stedet for at smide kaffegrumset ud fra morgenkaffen kan du med fordel bruge det til at gøde din plante så den kan rejse sig og stå lige så flot, som den da du købte den.

Kaffegrums i filter på trægulv

 

Det er dejligt, når solen skinner, og man kan mærke varmen, men det er ikke sikkert, at din plante er en af de planter, som synes at solen er lige så dejlig, som du synes. Giv den en pause fra vindueskammen og find ud af, om din plante overhovedet er lige så vild med solen som du er. De fleste planter har bedst af at stå i et lyst rum og ikke nødvendigvis direkte i solen.

Grøn plante i potte på trægulv

 

 

 

God fornøjelse

Fra Pernille og Katrine