Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Sådan holder afskårne blomster sig bedst

Sådan holder afskårne blomster sig bedst

Feb 11, 2023 | Vi guider

Det behøver ikke være svært at få afskårne blomster til at blomstre længe i en vase. Følg vores pasningsvejledning her, og få et godt resultat med de blomster, du har købt hos blomsterhandleren eller modtaget fra én, du har kær.

 

Grundregler for at få blomsterne til at holde længst muligt i vasen

Har du selv købt bundter eller enkelte stilke hos blomsterhandleren, så er der nogle grundregler, du skal følge for at få det bedste resultat af dine nyindkøbte blomster:

  • Snit/klip blomsterstilkene minimum 2 cm. op af stilken, inden de sættes i vand.
  • Fjern de nederste grønne blade på stilkene, så de ikke når vandet.
  • Sæt altid afskårne blomster med træagtige stilke, fx roser, i varmt vand (ca. 60°C).
  • Sæt altid afskårne blomster med bløde stilke, fx gerbera, i koldt vand (ca. 15°C).
  • Skift vandet i vasen dagligt, medmindre der er puttet blomsternæring i vandet.
  • Opbevar blomsterne så køligt som muligt (dog frostfrit). Sæt gerne blomsterne i en kælder om natten, så holder de sig længere.
  • Stil blomsterne i et rum, hvor der ikke står frisk frugt. Nogle frugter udskiller ethylen, som medvirker til deres modning, dette stof får blomsterne til at udvikle sig meget hurtigere end normalt, så de ikke holder så længe som forventet.

 

Buket i hvid og lilla nuancer bundet af vilde blomster.

 

Hvad skal du gøre, når du har modtaget en buket?

Er buketten bundet af en faglært blomsterdekoratør, så er buketten blevet pakket godt med fugt omkring stilkene. Disse er allerede snittet/klippet, så det skal du ikke tænke på. Er der pakket holdbarhedsmiddel ved buketten, så tømmer du brevet ned i vasen. Voila, og buketten er klar til at sprede skøn stemning i dit hjem.

 

Vandet i vasen temperaturafstemmes efter hvilke typer blomster, buketten er bundet af. Er buketten bundet af både træagtige- og bløde stilke, så sættes buketten i lunken vand (ca. 30°C).
Vandet i vasen skal nå helt op til bindingspunktet, så sikrer du dig, at alle stilke når vandet, da alle stilke ikke er lige lange.

 

Afskårne rosenbundter i spande

 

Løgblomster i buketten

Der gælder lidt andre regler for løgblomster, fx tulipaner og hyacinter. Disse skal ikke have et skråsnit, men stilken skal blot klippes lige over, samt vandet i vasen skal være koldt. De skal ikke stå med meget vand i vasen, jo mere vand, jo hurtigere vokser de ud af facon og afblomstrer. Tjek derfor dagligt, om løgblomsterne har vand, da de suger en del, og sørg for, at alle stilkene når vandet.

 

Afskårne tulipaner i bundter

 

Har du modtaget en blomsterbuket af løgblomster, hvor der er lagt blomsternæring ved, så tilsæt det ikke i vandet. Det får bare blomsterne til at vokse meget hurtigere, hvilket resulterer i en buket, der ikke holder særligt længe.
 

"se vores buketter" knap