Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Sådan får du bonderoser og pæoner til at blomstre flot og længe

Sådan får du bonderoser og pæoner til at blomstre flot og længe

Jun 08, 2023 | Vi guider

De sommerskønne bonderoser (paeonia officinalis) og silkepæoner (paeonia lactiflora) er netop på sit højeste her i maj til juli måned, og de er perfekte i enhver romantisk sommerbuket. Med deres vidunderlige dufte henleder de straks tankerne på sommerromantik.

 

Bliv guidet til at forstå forskellen på bonderoser og pæoner og lær hvordan du kan få disse skønne blomster til at stå og blomstre i lang tid både i haven og i en vase indendørs.

 

Forskellen på pæoner og bonderoser

Forskellen mellem pæoner og bonderoser kommer til udtryk i hhv. blomstringstidspunkt, højde og væksten. Bonderosen er i sæson fra maj til slut juni, hvor pæonernes blomstring starter og fortsætter frem til slutningen af juli.

 

Pæonernes højde er omkring 80-100 cm. og væksten er opret med fine blanke blade. Bonderoserne bliver ca. 60 cm. høje og bliver mere buskede med matte blade.

 

Pæoner og bonderoser er meget populære blomster, og man kan nemt fare vild i de to navne, som bliver brugt i flæng til at beskrive de storhovedet, duftende skønheder. Men pæoner og bonderoser er ikke helt det samme, trods de ligner hinanden til forveksling.
 

En mørkerød pæonblomst i knop.

 

Sæsonen for bonderoser og pæoner

Selvom man kunne ønske sig det, så er sæsonen for bonderoser, eller pæoner, ikke særlig lang, så det gælder om at nyde dem når de er her.

 

Bonderoserne er typisk at finde i blomsterforretningerne fra starten af maj.

 

Sæsonen slutter omkring slut juli, hvor pæonerne blomstrer så fint rundt omkring i haverne. Er du så heldig at have dem i haven, så tøv ikke med at klippe af dem og nyd dem i fine buketter indendørs.

Vejret kan hurtigt sætte sit præg på de porcelænsfine kronblade og det er synd. Så før blæst og regn får sat brune pletter på blomsterne, så fat saksen og klip nogle af dem af og lad dem pynte indendørs i vaser og fade.
 

En hvid pæonblomst, der er sprunget helt ud.

 

Så nemt er det at få en buket bonderoser eller pæoner til at blomstre længe i sommervarmen

 • Skift vandet i vasen dagligt. Det mindsker bakterievæksten og stilkene kan nemmere trække vandet op til blomsterhovederne.
   
 • Sørg for at vasen er ren inden du hælder frisk vand i vasen.
   
 • Hæld vand i vasen, så det passer med at der er vand til bindingspunktet - altså den snor som buketten er bundet sammen af. Nogle stilke kan være kortere end andre i en buket, og på den måde sørger du for at alle stilkene kan nå vandet.
   
 • Stil buketten et køligt sted og i skyggen, så solen ikke brænder buketten af. I sommervarmen er der ekstra høj fordampning, så for at mindske den fordampning, anbefales det er stille buketten køligt og i skyggen.
   
 • Sæt bonderoserne i et andet rum eller langt fra frisk frugt. Frugt er med til at modne blomsterne hurtigere end normalt, og det vil få blomsterne til afblomstre alt for hurtigt.

 

Bonderoser og pæoner i al slags binderi

Bonderoser og pæoner egner sig i al slags binderi; lige fra kurve og fade til buketter og store blomsterdekorationer. De fylder godt med deres fantastiske store blomsterhoveder. Løvet er også skønt at anvende, særligt i buketter.

 

Brudebuketter med pæoner

Nedenfor kan du se, hvordan vi har brugt pæoner i en rund brudebuket.
 

 

flotte pæoner bundet sammen med andre sommerblomster i en rund brudebuket.

 

Buketter med bonderoser og pæoner

Bonderoser og pæoner er nok mest populære på grund af deres smukke kronblade og duft. Derfor bruger vi dem også i vores skønne blomsterbuketter.

 

Nogle af de mest populære buketter med bonderoser og pæoner i, kan du se lige herunder.

 

En smuk buket i ferskenfarve og røde nuancer. Buketten er bundet af gerbera, bonderoser, alstroemeria og hortensia.

En rigtig sommerbuket bundet af et udvalg af sommerens smukke blomster.

 

Ønsk god sommer med denne buket og pryd din modtagers hjem med sommerens blomsterflor i form af en lav, tæt buket, hvor blomsterne holder længe.

 

 

Friske farver vil lyse op hos enhver modtager og bringer liv og god energi i hjemmet.

 

Buketten indeholder blomster, som kun fås i sommerhalvåret. Derfor kan buketten ikke købes uden for denne sæson.

 

"Bestil nu" knap

 

 

høj buket lyserøde bonderoser

En flot buket bonderoser med god volumen og luft imellem blomsterne. Buketten dufter fantastisk og minder rigtigt om sommer.

 

"Bestil nu" knap


 

Tag også gerne et kig på vores andre dejlige blomsterbuketter.

 

"Se vores buketter" knap