Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Oliventræer | Pasning og pleje udendørs

Oliventræer | Pasning og pleje udendørs

Oct 04, 2016 | Vi guider

 Et oliventræ kan stå i den samme krukke i mange år, det kræver dog, at det bliver plejet godt. Det er altafgørende, at oliventræet plantes i den rette jordbund, og ikke bliver udsat for hård frost i vintermånederne, hvis du vil have flotte oliventræer år efter år. Det skal plantes i den rigtige jordtype, og krukken skal have en god størrelse.

 

Plant dit oliventræ i den rigtige jord

De oliventræer man kan købe i Danmark, står ofte plantet i en meget tung og leret jord. De behøver dog ikke nødvendigvis at plantes i tung en jord, da det er vigtigt, at rødderne kan få ilt. Jord som er afstemt til fx citrus- og oliventræer, er den ideelle jord. ’Middelhavsjord’, som det kaldes, har en PH-værdi, der passer til oliventræer, så de nemmere kan optage jern fra jorden.

 

Jern er med til at give planternes blade den flotte grønne farve. Jorden er opbygget af vasket grus, ler og lava, så den har karakter som den jord, oliventræerne naturligt vokser i i middelhavsområdet, hvor de dyrkes på kæmpe udendørsarealer.

 

flotte træer

 

Vælg den rigtige krukke

Oliventræer kan vokse mange år i den samme krukke. Udvælg derfor med stor omhu, hvilken krukke du vil plante dit oliventræ i. Det har ikke godt af at blive omplantet for tit. Det er vigtigt, at der er hul i bunden af krukken, så overskydende vand efter vanding nemt kan ledes væk fra jorden.

 

Den største trussel mod oliventræer er nemlig overvanding. De klarer nemt en let udtørring, hvorimod en overvanding kan være den sikre død. De små blade er nemlig skabt til at forhindre en stor fordampning.

 

Gød jævnligt oliventræerne

Du køber den rette gødningsblanding i et havecenter eller en planteskole. Blandingen kaldes citrusgødning, og den er tilpasset til citrus- og olivenplanter.

 

frugterne er sure

 

Få oliventræerne til at overvintre

Oliventræerne gror, som tidligere beskrevet, i middelhavsområdet, hvor klimaet er anderledes end i Danmark. Derfor er det vigtigt, at de tages ind fra haven eller altanen, inden den hårde vinterfrost melder sin ankomst, da de selvsagt ikke kan klare den kulde, som den danske vinter ofte byder på.

Bliver vinteren mild, kan oliventræerne godt overvintre ude, og her kan du tage følgende forholdsregler for at få succes:

  • Træk krukken tæt på husmuren og i læ. Her er der højere temperaturer end i haven.
  • Hvis du har drivhus, kan oliventræet opbevares dér, hvor det pakkes godt ind i bobleplast (Især jorden i krukken skal være godt pakket ind).

 

Bliver vinteren hård med bidende kulde, så er oliventræerne nødt til at blive flyttet til et varmere miljø (dog ikke højere temperatur end 10 grader). Et oplagt sted er en vinterhave, udestue eller en garage, hvor der er vinduer. Det er vigtigt, at planten får sollys, selvom den er sat indendørs.
Har du ikke mulighed for at opbevare oliventræet indendørs andet end i stuetemperatur, så må det være den sidste løsning.

 

Oliventræet har ikke de optimale betingelser inde i huset, da temperaturen ofte er for høj og fugtigheden for lav. Derfor vil du nok opleve, at planten smider alle sine blade. Frygt dog ikke, det betyder ikke, at planten er gået til. Du kan nemt teste det ved at klippe i en af grenene for at tjekke, at den er grøn indeni og saftspændt.

 

Hold igen med gødningen henover vinteren og ligeledes med vandingen. Planten skal have lidt vand, men det er ikke meget, da fordampningen ikke er så høj i vinterhalvåret. God fornøjelse med dit oliventræ!

 

 

Vidste du, at Bloomit ikke kun har skønne blomster og gavekurve på hylderne?

 

Du kan også følge os på BlogLovin og få en notifikation, når der er ny inspiration, tips og tricks på bloggen.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.