Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Guide: Sådan laver du nemt en smuk dørkrans

Guide: Sådan laver du nemt en smuk dørkrans

Dec 04, 2015 | Vi guider

Vi kender det alle sammen: Det er dejligt at være i et rum, hvor der er friske blomster og planter. Vi pynter op indendørs med små vaser, stearinlysholdere og andre pyntegenstande.

 

Alt sammen for at skabe en hyggelig stemning og give vores præg på vores hjem, så vi føler os godt tilpas. Mange pynter også uderummet omkring deres hjem med samme formål. Man pynter terrassen, forhaven, altanen eller hoveddøren. Det er hyggeligt at byde gæster velkomne med en dørkrans på hoveddøren derhjemme.

 

I denne guide viser vi dig, hvordan du nemt kan lave dine egne dørkranse og pynte din dør både op til jul og henover hele vinteren.

 

Sådan laver du en dørkrans

Materialer til en dørkrans

  • Beskæresaks
  • Trådsaks
  • Grene
  • Diverse naturmaterialer – kogler, mos, blade, bær, husløg
  • Gran, enebær, silkefyr
  • Træpinde
  • Elefanttråd
  • Vindseltråd (i en farve du kan li’)
  • Bånd

klar til at klippe

 

Sådan former du en dørkrans

Det er vigtigt, når du former dørkransen, at du sørger for, at kransens materialer følger urets retning så godt som muligt. Rent teknisk skal du sørge for, at grenenes synlige spidser peger i urets retning.


Du får nemlig en krans, der ser mere harmonisk ud, når den følger urets retning.

flotte grene

 

Det er ikke så vigtigt, om dørkransen bliver lige bred hele vejen rundt, for det kompenserer vi for med den pynt, vi sætter på kransen.

krans done

OBS! Når du skal fæstne materialet sammen, så hav altid fokus på, at det sidder ordentligt fast. En dørkrans bliver udsat for vind og vejr, og det skal den kunne holde til, uden at den falder fra hinanden.

 

Pynt dørkransen på tre forskellige måder

1. Naturlig og enkel dørkrans

enkel krans

Kransen er blevet pyntet let med mos og silkefyr. Mos og fyr bindes nemt fast med vindseltråden, som er brugt til at forme kransen.
Man får en let skinnende effekt ved at bruge vindseltråd, og det giver kransen, som ellers er meget naturpræget, et moderne touch.
Kransen holder længe udendørs, da materialerne først forgår efter flere måneder, og til den tid skal kransen alligevel skiftes ud.

 

2. Dørkrans med små æbler

krans med små æbler

Her er der bygget lidt flere materialer på. Der er tilføjet lærkegrene med lærkekogler. Der er også sat små æbler fast med elefanttråd.
Æblerne tilfører kransen noget varme og farve, og de passer godt til den søde juletid.

Du skal forvente, at denne krans skal have skiftet æblerne ud med nye, da de vil forgå eller fuglene vil spise dem med tiden. Men de skiftes nemt ud ved at spide nye æbler på elefanttrådene. 

 

3. Dørkrans med bånd og husløg

krans med uld

Er du til det mere klassiske look, hvor dørkransen er pyntet med bånd, men samtidig ønsker et moderne udtryk, så kan du vælge et bånd af uld i stedet for silke. Uldbåndet matcher naturfarverne og materialernes matte overflade. Det bindes nemt rundt om kransen.


Husløgene tilfører kransen et blikfang, og løgene holder fint udendørs.
Husløgene sættes i kransen enten med elefanttråd eller træpinde, som spides op i dem.

 

Husk, du må aldrig bruge lim fra en limpistol, da det ikke holder udendørs i det kolde og fugtige vejr.

 

Se desuden vores flotte blomsterdekorationer m.m.