Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Glæd kvinden i dit liv til Mors dag. Bestil og få leveret din blomsterhilsen d. 13. eller 14. maj! Bestil her

close icon
Sådan tørrer du nemmest dine roser til en smuk evighedsbuket

Sådan tørrer du nemmest dine roser til en smuk evighedsbuket

Aug 25, 2020 | Vi guider

Tørrede blomster og evighedsbuketter er en kæmpe trend. Tørrede blomster og buketter er en bæredygtig løsning, fordi du forlænger blomsternes liv, og så er en del blomster lige så smukke tørre som friske. 

En af de blomster, som egner sig til at blive tørret, er roser. Roser findes i mange forskellige farver, og de holder deres form, når de er tørrer. Derudover så holder de faktisk også farven godt.

 

Også er det er ikke så svært at tørre roser - læs med

 

Det første du skal gøre, når du skal tørre roser er, at finde de roser som du gerne vil tørre. Når du skal finde de roser, som du gerne vil tørre, kan du trykke på blomsterhovedet og mærke efter hvor friske de er. Hvis hovedet er hårdt er de gode, hvis de er bløde og giver efter, når du trykker på dem er de allerede i gang med at visne, og du kan risikere, at de rådner i processen frem for at tørre. (Nogle rosensorter er altid bløde i hovedet, men som udgangspunkt er de fleste faste).

Du kan vælge ensfarvede roser eller roser i forskellige farver, det er helt op til dig.

 

Når du har fundet de roser, som du gerne vil tørre, kan du gøre tre ting.

1. Du kan tørre rosen på stilken. Hvis du gør det, skal du fjerne alle bladene fra stilken, da de kan risikere at rådne i tørringsprocessen.Stilken beholder ikke sin farve, men det giver rosen sin flotte holdning. 

3 billeder - rose uden blade med tråd

2. Du kan også klippe rosenhovedet af stilken, og sætte dem på et stykke ståltråd. Hvis du gør det, kan du bruge dem til tørrede dekorationer.

3 billeder - rose uden stilk med ståltråd

3. Du kan også tage alle rosenbladene af rosen og tørre dem. Du kan bruge rosenbladene til duftposer eller pynt. 

Lyserøde rosenblade

 

Tørringsprocessen

Du kan tørre dine roser på forskellige måder. Når du skal tørre dine roser, er det vigtigt, at du hænger dem med hovedet nedad, da de ellers kommer til at hænge med hovedet. 

Hvis du tørrer rosen på stilken, binder du en snor stramt om stilken så den ikke glider ud af løkken. Derefter kan du hænge den udenfor eller i et mørkt rum. Hvis du tørrer den i et mørkt rum holder rosen farven bedre. Hvis du bruger ståltråd, kan du lave en lille krog i enden og hænge dem på en tørresnor.

 

Efter to-tre uger er roserne helt tørre og klar til at blive lavet til en evighedsbuket. Du kan vælge at lave en buket, som kun består af tørrede roser eller blande det sammen med andre tørrede blomster.

tørrede roser i vase

 

God fornøjelse fra

Pernille og Katrine

 

Læs mere om trendy evighedsbuketter her