Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Påskekrans DIY → Sådan laver du din egen påskekrans

Påskekrans DIY → Sådan laver du din egen påskekrans

Mar 21, 2024 | Vi guider

Så er vi klar igen, til at guide dig gennem en ny kreativ idé. Denne gang vil vi guide dig igennem trin for trin-processen til at skabe din egen krans. Vi vil vise dig hvordan kransen både kan bruges på et bord, eller som en smuk dørkrans her op mod påsken.

 

Uanset om du er en erfaren DIY-entusiast eller helt nybegynder, er denne aktivitet både sjov og givende. Så tag fat i dine materialer, lad din kreativitet blomstre, og lad os sammen skabe noget smukt, der vil bringe glæde og farve til dit hjem. 

 

Krans med vagtelæg, løg og perlehyacinter

 

Sådan laver du din egen påskekrans

 

Til denne krans har vi brugt disse materialer. Du bestemmer selv hvilke materialer du vil bruge, men kan evt. finde inspiration i vores liste. 

 

Du skal bruge:
En halmkrans (og en mere, eller noget løst halm)
Perlehyacinter
Sætteløg
Vagtleæg 
Grensaks
Limpistil
Romernåle
Tandstikker

træbord med materialer til blomsterprojekt. Halmkran, limpistol, romernåle, tandstikker, vagtleæg, grensaks

Alle materialer samlet.

 

 

Trin for trin guide

Person klipper tråde på en halmkrans op, og begynder at sætte det fast på en anden halmkrans, så den bliver mere fyldig.
1: Hvis du har 2 halmkrans, og ingen løs halm, så start med at klippe din ene halmkrans op, så du kan tage halm fra den og binde på dine udvalgte krans. Kransen vi bruger er 20 cm i diameter. 

 

2: Tag nu dit løse halm i totter og sæt det på din krans med en romernål. 

 

3: Du skal forsætte hele kransen rundt, så den får et mere livligt udtryk. Det må gerne stritte lidt, det er med til at give kransen lidt mere liv til sidst. 

 

Perlehyacintløg tages fri fra jord, de sættes fast på en halmkrans sammen med sætteløg.

 

4: Når du er færdig med kransen, så fjern jorden og vask dine perlehyacintløg, så den får flotte fri rødder. 

 

5: Sætteløg og perlehyacinter er nu klar til brug. 

 

6: Du begynder at sætte dine løg fast, vi gør det med små træ tandstikker, stik først tandstikken ned i selve kransen. Det er det nemmeste, du kan herefter klippe tandstikken til hvis den er lidt for lang. Tryk dit sætteløg fast på tandstikken. 

 

Kransen pyntes videre med perlehyacinter, sætteløg, og vagtelæg.

 

7: Fordel dine perlehyacinter mellem dine løg skiftevis, dem sætter du fast på samme måde. Det er vigtigt at hovederne på perlehyacinterne sættes så de stikker med urets retning. (Det er fagtekninsk korrekt.) Forsæt indtil du synes din krans er nogenlunde dækket.  

 

8: Herefter tager du limpistolen i brug og limer dine små vagtelæg fast. Vi limer også lidt flere løg på rundt om hvor der er lidt huller. Her kan du både lime, eller bruge tandstik metoden igen. Kransen på godt ende lidt lag på lag. 

 

9: Nu er din krans færdig. Du kan enten bruge den som en fin bordpynt med et lys i midten (bloklys evt. i en glasskjuler - for brandfare) Eller med stagelys. Du kan også binde en fin snor på og bruge den som dørpynt. 

 

 

Fin påskekrans som bordpynt til påskebordet

Påskekrans med bloklys i midten. På mørkt teaktræsbord og med stol og hvid murværk i baggrunden.

 

Har du lyst til mere inspiration, så kan du også se vores forårs dørkrans fra sidste år.

 

Har du helt tilfældigt har den krans fra sidste år, så er her et fif til hvordan du kan forene de 2 kranse til en ny påskedørkrans

 

Påskekrans på hvid dør

 

 

Levering i hele Danmark

Har du brug for hjælp til at få sendt en påskehilsen til en du holder af, så kan vi også hjælpe dig med det. Vi sender nemlig blomster ud i hele landet med lokale danske blomsterhandlere nær dig. 
 

 

Se hele vores påskeudvalg her, eller vores mest populære produkter lige her.