Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
DIY: Konfirmationsdekorationer

DIY: Konfirmationsdekorationer

May 02, 2022 | Vi guider

Inspiration til bordpynt til konfirmationsfesten?

Dekorationer til konfirmationsfesten kan laves på alverdens måder. Det er kun fantasien der sætter grænsen. De har i en årrække været moderne med det helt enkle, med en løs stilk i en enkelt vase. Det er selvfølgelig rigtig fint og enkelt, men man kan lave mange andre søde og enkle ting uden det behøver og være voldsomt omstændigt.
Man kan dog også gå i den anden retning, og lave noget lidt mere kreativt og dekorativt med flere blomster. 

Vi vil her vise et par eksempler på hvordan din konfirmation pynt kan se ud.

Vi har lavet lidt forskelligt til både drenge og pige konfirmander, og du kan selvfølgelige lave de enkelte dekorationer i andre farver end de viste modeller.

Til den ene dekoration er der step by step billeder, så vi håber du finder inspiration i vores blogpost.

 

Følg med og se vores ideér.

 

Lav dine egne kreative konfirmations dekorationer med vores idéer og tips

På billederne herunder kan du se hvilke materialer du skal have fat i til denne dekoration, og det færdige resultat af vores bud på en konfirmationsbordpynt til et pigebord.

 

lyserøde krukker, oasis, lyserøde blomster og brudeslør, kniv og grensaks

 

Du skal bruge 3 små krukker, det kan være i stil med disse, men det kan også være 3 små glaskrukker. En blok oasis, fix og fiksben (kan evt. undlades), 1 bundt brudeslør med cirka 5 grene, et par callaer, og et vanda orkidéhoved. Selvfølgelig en skarp kniv, en grensaks og 4-5 pyntenåle.
 

Nu er du klar til at lave din dekoration, og vi vil på de næste 9 billeder guide dig, step by step, så din dekoration bliver en succes.

 

Step by step guide

 

lyserøde krukker, oasis

 

1: Skær din oasis ud så de passer ned i dine valgte krukker.

 

2: Læg din oasis i blød. Det er vigtigt at du her fylder en beholder godt op med vand, så din oasis kan lægges ovenpå vandet. En oasisblok skal selv suge vandet for at få den til at indeholde så meget vand som muligt. Du må aldrig tvinge en oasis blok under vand, så vil den ikke fyldes med vand.

 

3: Gør fix klar på 3 fixben, disse skal sidde i bunden af dine krukker, så din oasis klump sidder fast i krukken og ikke kan flytte sig rundt i krukken. Sæt dem i bunden af dine krukker.

Underlaget skal være tørt og rent når dette gøres.


oasis i lyserøde krukke, hænder der sætter brudeslør i krukken

4: Du kan nu sætte dine våde oasisklumper ned i krukkerne.

 

5: Klip små grene brudeslør af din stilk og giv din lille stik brudeslør et skråt snit. Sæt det herefter ned i din oasis. Start i den ene side, så du får lukket kanten godt af, hele vejen rundt. Forsæt ind mod midten, og helt indtil du er færdig.

 

6: Du er nu færdig med at sætte brudeslør i alle krukker. Tjek dog alligevel at du ikke kan spotte noget grønt oasis mellem blomsterne. Og sæt lidt ekstra brudeslør i, hvis der mangler.
Nu er dine dekorationer klar til næste step.

 

kvinde sætter lyserød blomst i krukke

 

7: Prøv at ligge dine calla og vanda ovenpå dine dekorationer, og se hvordan du synes det ser flottest ud. Når du har fundet frem til det går du videre til trin 8.

 

8: Sæt dine calla’er fast med nogle flotte pyntenåle. Til sidst giver du din vanda orkidé et snit og sætter den fast i oasisen ligesom brudesløren.

 

9: Til sidst giver du din vanda orkidé et snit og sætter den fast i oasisen ligesom brudesløren.

 

Det færdige resultat

 

blomsterdekoration med brudeslør i krukker på dækket bord med sort dug og tallerkner og glas

 

Som sagt er det kun fantasien der sætter grænsen når du vil udfolde dig kreativt, og du kan sagtens gøre det selv. 

 

Rigtig god fornøjelse.

 

Se flere af vores idéer herunder 

 

Borddekorationer til konfirmanden

 

Her er lige et par andre idéer til søde og enkle, lav selv bordpynten til konfirmationsfesten. Her en idé med bark samlet i naturen. Pyntet enkelt med hortensia i bunden og stilke i let og naturligt udtryk, der vokser op af dekorationen.

 

Idé til drenge konfirmandens bordpynt

Her en idé med bark samlet i naturen. Pyntet enkelt med hortensia i bunden og stilke i let og naturligt udtryk, der vokser op af dekorationen.
Denne dekoration er også lavet i oasis som er skjult indeni barkstykket.

 

bark, oasis, forskellige blomster i blå og grønne farver, en færdig blomsterdekoration i blå og lime farver, på et grønt bord

 

Et færdigt dækket konfirmations bord med barkdekorationen. 

 

barkdekoration på et dækket bord

 

 

Dekoration til buffetbord

Denne dekorationer er lavet med 2 skiver træ. Disse kan fås forskellige steder, hvis du ikke har mulighed for at skærer nogen selv.
Bl.a. i forskellige blomsterforretninger og supermarkeder (især ved juletid, når det er tid til juledekorationer)
 

træskiver med oasis og bask, blomster i røde og lyserøde farver med stagelys i rød.

 

Denne kan laves med både store og små træskiver. På den måde så kan dekorationen bruges både som bordpynt, men også til buffetbordet eller til gavebordet. Når du laver en dekoration til et bord du skal spise ved er det vigtigt at din dekoration ikke er alt får høj, hvem har ikke siddet ved et bord hvor man ikke kunne kigge på dem du sad overfor, pga. bordpyntet. Lav derfor ikke en dekoration højere end cirka 30 cm. Så kan du stadig kigge henover. Alternativt er det vigtigt at dekorationen er til at "kigge igennem".

Det er rigtig flot når der er en rød tråd i blomsterpynten til en fest. Så der er et ens tema hele vejen rundt, om det er ved indgangen, på bordene, ved en buffet eller på gavebordet. Det er med til at give din fest et helt færdigt og lækkert udtryk.

 

 

Klassisk dekoration i vaser

 

Vi har her opgraderet de typiske almindelige løse stilke i vaser til et mere smart look. Hvis du skal holde en fest men mangler bordplads, er det en fordel at få nogle af de mange ting der tit skal være plads til på bordet, væk fra det.

Her har vi hængt pompomer og vaser med stilke op i en gren fra loftet, Det er med til at skabe plads på bordet.
Du kan med fordel også binde små syltetjsglad eller endet på, som kan indeholde fyrfadslys. Hvis nu du f.eks. skal holde festen i et telt, kan du også bruges lyskæder som kan tændes når tusmørket falder på. Det giver en rigtig hyggelig stemning.

 

gren med vaser og blomster og lyserød pom pom

 

 

Bordpynt til seje drenge

 

De kan være svært at få meninger om bordpynt og festartikler ud til drengene. Det er måske tit noget de ikke har en holdning til. Men vi har et forslag der gør festen lidt mere rå og drenget med et råt look.

 

Du kan finde dåser enten fra yndlingssodavanden eller andre tilfældige dåser og spraymale dem i en ønsket farve. Her er vi gået med et råt og sejt drengelook i sort. Alle dåser har fået nogle tryk, så det er blevet bulet.

Herefter er de pyntet med løse stilke af både blomster og grønt.  

 

sodavandsdåser malet sort og blomster på et grønt bord

 

Se det færdige rå look her

 

bordpynt på et dækket bord med sort dug og hvide blomster

 

 

Bordpynt til pigerne

Du kan også gå all-in med de løse stilke i et pigelook, her i mere feminit udtryk, med korn og søde hjertegræsser.

 

vaser på dækket bord i alverdens farver

 

Mange vaser som her, er med til at give det et sødt mark/grøftekants look med både mange blomster og grønt. Og så er det jo kun fantasien der sætter grænsen.
Her er også brugt forskellige lysestager og mange forskellige lys, som er med til at give det et afslappet og hyggeligt look. 

Kornet er også brugt til navnekort på servietterne, og kan sagtens holder dagen ud, uden vand, og får det til at fremstår som en flot helhed.

 

vaser på dækket bord i alverdens farver

 

Husk alle dekorationer er inspiration til din konfirmationsbordpynt. Du kan vælge den idé der passer dig bedst og blot ændre på farverne. 

Vi håber du kan bruge vores idér, god arbejdslyst og rigtig god fest. 

 

Se mere på vores Instagram profil bloomit.dk og på vores Facebook ved samme navn, der deler vi løbende videoer, både DIY, inspiration, tips og helt almindelig videoer hvor du kan se vores arbejde med blomster.

Vi håber du vil følge med.