Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Mor husker altid dig, husker du mor? - Bestil inden det er for sent.

close icon
Hvornår skal jeg vælge en bårebuket fremfor en båredekoration?

Hvornår skal jeg vælge en bårebuket fremfor en båredekoration?

May 28, 2019 | Vi guider

Senest opdateret den 12. oktober 2021.

 

At bestille blomster til en begravelse eller en bisættelse, er heldigvis noget man ikke gør særligt ofte. Derfor kan det være en jungle at finde rundt i hvilken type blomst, man skal bestille til en begravelse.
Læs her vores guide til hvornår du bør vælge en bårebuket fremfor en båredekoration.

 

Uanset om du skal bestille blomster til en begravelse eller en bisættelse, så er det ikke ligegyldigt at tage stilling til hvilken type binderi du vælger at sende til afdøde. Her beskriver vi nærmere hvad en bårebuket og en båredekoration er.

 

Bårebuketter

En bårebuket er bundet ligesom en almindelig buket, forskellen ligger i at der er en bagside på buketten, så den præsenterer sig flot liggende på gulvet. Blomsterne bliver lagt på gulvet med stilkene frie, dvs. at de ikke kan trække vand, så snart de er blevet leveret til kirken, eller der hvor begravelsen eller bisættelsen skal foregå. Blomsterne står friske og fine til selve handlingen, men ulempen en bårebuket er at den ikke holder længe ude på gravstedet, da blomsterne ikke kan trække vand. Så hvis det er vigtigt for dig, så bør du i stedet vælge en båredekoration eller en krans, hvor blomsterne er stukket i en stikmasse.

 

Du kan altid vælge at sende en bårebuket uanset din relation til afdøde og pårørende. Det er typisk det mindste binderi, der ligger på gulvet til begravelser og bisættelser. Priserne varierer fra 150 kr. og opefter, og på de enkelte produkter, kan du i de fleste tilfælde selv vælge en pris, der passer til dit budget.

 

Du kan vælge at bestille bånd til bårebuketten, men de fleste vælger blot at medsende et kort med sin personlige hilsen.

 

Begravelseshilsen | Hvad skriver man i kortet?

 

Ønsker du at bestille et bånd til bårebuketten, anbefaler vi at bårebuketten minimum koster 400 kr. Således blomster og bånd passer bedst sammen i proportionerne.

Bestil bårebuketter her

 

 

Bårebuket i rosa og lime nuancer bundet med et luftigt udtryk.

 

Båredekorationer

En båredekoration er opbygget af blomster, der er stukket i en stikmasse, også kaldet Oasis. Dette gør, at blomsterne præsenterer sig på en anden måde end i en bårebuket. Blomsterne kommer endnu bedre til sin ret, og selve båredekoration bliver mere fyldig, og ser større ud end en bårebuket. En anden fordel ved båredekorationen er, at stikmassen kan vandes, hvilket får blomsterne til at holde længe og stå fin og pryde på gravstedet eller mindepladsen. Båredekorationer placeres altid tættere på kisten end en bårebuket.

 

Båredekorationer vælger man typisk at bestille til et nærtstående familiemedlem eller en person, man har kendt godt. Båredekorationer kan fx også bestilles af virksomheder, der har stået for en indsamling blandt medarbejdere, som så vil stå for en samlet sidste hilsen på vegne af virksomheden. I sådanne tilfælde egner en båredekoration sig også godt.

 

Flere vælger at bestille et smukt bånd til en båredekoration, for det ser rigtig flot ud, men det er ikke et must. Du kan også vælge at skrive din personlige hilsen på et pænt kort til lejligheden.

 

Hvad skriver jeg på et bånd til begravelse?

 

Hvis din relation til afdøde og pårørende er perifer, vil vi til hver en tid anbefale en bårebuket fremfor en båredekoration.

 

Priserne på båredekorationer varierer fra 400 kr. og opefter.

 

Bestil båredekorationer her

 

Båredekoration i hvid

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær med i konkurrencen om et gavekort på 300 kr. hver måned.