Bloomit

Det er snart valentindag, bestil din buket allerede i dag! Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Sådan holder du din julestjerne pæn op til jul

Sådan holder du din julestjerne pæn op til jul

Jan 15, 2019 | Inspiration

 

Det ligger i navnet, hvilket højtid Julestjernen (Euphorbia pulcherrima) hører sig til, men egentlig så er planten ikke glad for lave temperaturer, så du skal være varsom inden du anskaffer dig årets julestjerner. Mange har svært ved at få julestjernen til at stå flot henover julemåneden, så nu giver vi her vores tips til hvordan du holder din julestjerne pæn.

 

Køb julestjerner ved blomsterhandleren

Julestjerner er kendt som sarte planter, og det er fordi at de hurtigt smider bladene, hvis de behandles forkert. Det er derfor nødvendigt, at du køber planter et sted hvor du ved, at de er behandlet korrekt. Det er derfor en god idé at tjekke følgende, inden du køber dine julestjerner med hjem:

  • Planten ser frisk og rank ud med sprøde blade, og har lukkede blomsterknopper.
  • Planten står et sted i forretningen, hvor den hverken får træk eller kulde. Det er derfor et no-go at købe julestjerner, der står udendørs eller i indgangspartier.
  • Det er vigtigt, at planten ikke har stået og soppet i vand.
  • Planten skal pakkes forsvarligt ind, så du undgår at den får kulde under hjemtransporten. Hos blomsterhandleren bliver julestjerne altid pakket ordentligt ind.

En smuk hvid julestjerne i potte

Julestjerner i forskellige farver og størrelser

De fås både som store og små planter – sågar også som mini-planter hos blomsterhandleren. Man kan let misforstå hvad der egentlig er blomsten på en julestjerne. Det er nemlig ikke de store røde blade, men derimod den lille midte af små gulgrønne knopper. De røde blade er højblade og indkranser hver enkelt blomsterstand i julestjernen. Julestjernen har undergået et stort forædlingsarbejdet rundt omkring på gartnerierne, så der i dag ikke kun findes røde julestjerner, men også cremefarvet og lyserøde julestjerner.

Pasning i hjemmet

Julestjerner stammer oprindeligt fra Mexico, og planten kan snildt blive 4-5 meter høj under de bedste vækstbetingelser. Det er derfor selvsagt en plante, der er vant til at gro under helt andre betingelser end i vindueskarmen på vores breddegrader. Men det gør den ikke mindre fantastisk at have stående og pynte op til jul. Det du skal gøre for at få din julestjerne til at stå så pæn som muligt er:

  • Sæt julestjernen så lyst som muligt – gerne i en sydvendt vindueskarm
  • Sørg for at der ikke er de store temperaturudsving i rummet (15-22° C)
  • Sørg for at den er jævn fugtig, så vand regelmæssigt nedefra(underskålen) med lunken vand, men undgå overvanding, der resulterer i gule blade.

 

Overrask en, du har kær med en smuk julestjerne

Send en julestjerne til en, du har kær. Bestil den her, så sørger vi for levering direkte til modtageren.

 

 

Læs her om adventskransens historie og oprindelse.