Bloomit

Det er snart Valentinsdag! Bestil allerede i dag, så leverer vi til modtageren på Valentinsdag. Klik her

close icon

Det er snart Mors Dag, bestil både blomster og chokolade allerede i dag! Klik her

close icon
Else Lethenborg fejrer 40-års jubilæum og har valgt at gå på pension

Else Lethenborg fejrer 40-års jubilæum og har valgt at gå på pension

Oct 25, 2019 | Inspiration

Else Lethenborg har 40-års jubilæum og har valgt at gå på pension, det skal fejres og markeres med en reception.
Så mange år i branchen, har givet mange oplevelser i bagagen, og hendes historie med blomster begyndte i sin tid i København.

Portræt af Else Lethenborg.

Elevtiden

Else er vokset op med sin familie i Jylland og søgte derfor læreplads i Aarhus. Hendes læretid startede i 1966, hvor hun var i lære i en af Aarhus’ mest anerkendte blomsterbutikker, Irena Blomster. Det var her Else blev uddannet blomsterdekoratør og rigtig fik smag for faget. Hun fandt hurtigt ud af at det med blomster – det var hun ligesom skabt til at arbejde med. Efter hun blev færdiguddannet, flyttede hun til København.

 

Fra København til Odense

I hovedstaden blev Else ansat i en butik ved navn Viola, der lå i Hellerup. Her arbejdede Else sammen med den anerkendte blomsterkunstner og -dekoratør Erik Bering. De havde et godt kollegialt samarbejde og det endte derfor med, da Erik Bering valgte at starte selvstændig i 1972, at han spurgte Else om hun ville med over at arbejde for ham. På den måde blev Else, Erik Berings første og eneste medarbejder i hans blomsterforretning som han åbnede i København.

 

Tiden gik og Else fik stiftet familie og fik to drenge sammen med sin mand Thor. Derfor stoppede hun hos Erik Bering, for det var vigtigt for hende at være hjemme ved børnene. Indimellem lavede hun freelance jobs på bl.a. Bellacentret og i Kongehuset.

 

I 1977 flyttede Else sammen med sin familie til Odense, hvor hun det første år var i en brugskunstbutik i Vintapperstræde. Finn Birk, der ejede forretningen, gav Else det sidste skub til at starte selvstændig i blomsterbranchen. ”Du kan da mere end at stå i min forretning og sælge brugskunst”, sagde han. Else, der ellers ikke selv var stemt for at skulle være ejer og have ansvaret for en blomsterforretning med alt hvad der hører til det, valgte alligevel at hoppe ud i det og åbne sin egen forretning.

 

Lethenborg Blomsterhus

D. 18. oktober 1979 var således den dato Else åbnede sin blomsterforretning og Lethenborg Blomsterhus var skabt. Butikken åbnede i Kongensgade i Odense centrum, men efter 14 år, så voksede forretningen ud af lokalerne. Parkeringspladsen var for lille, så mange kunder kom til sidst kun for at kigge, fordi det var besværligt at handle blomster og bære det hele hen til bilen, der var parkeret noget væk fra butikken. Og det kunne ikke blive ved med at gå.

Thor og Else kiggede derfor efter andre lokaler, at flytte butikken til. Efter en del research, stod det klart, at det var bedst at ligge på en af indfaldsvejene til Odense. Så var man sikret gode parkeringsmuligheder og trafik på gaden. Adressen endte med at blive Hjallesevej 73, 5230 Odense M.

 

Det dør du af!

Mange af kunderne, der handlede hos Else i Kongensgade, var af den overbevisning, at en flytning væk fra centrum, ville Lethenborg Blomsterhus ikke komme til at overleve. ”Det dør du af”, ”helt der ud?!”, ”der kommer vi aldrig” – var bare nogle af reaktioner fra kunderne. De bed sig fast i Else. Så hun var fast besluttet på at det skulle de bare ikke få ret i! Selvfølgelig kunne en blomsterforretning, som i øvrigt havde en del år på bagen, overleve en flytning til større lokaler på en indfaldsvej i Odense. Og hun fik ret. Bare det første år på den nye adresse, betød en stigning i omsætningen på 1 mio. kroner.

 

Send blomster med Interflora

Årene på Hjallesevej har budt på rigtig mange oplevelser. Else har mange gode oplevelser med sine trofaste kunder, der altid har vidst hvad hun har stået for. Når du kom ind for at handle i Lethenborg Blomsterhus, så vidste du at der stod friske blomster i vaserne, og at der altid var rent og pænt på både hylder og i den fjerneste krog. Patentlighed og fagligt godt og veludført håndværk, har Else altid været kendt for. Særligt hendes udstillingsvindue, var noget mange kunderne fulgte med i, for Else har altid lagt en ære i og har gjort sig umage for, at der skulle præsenteres noget nyt og spændende i butiksvinduet.

Else var også en trendsætter. Fx var Else den første i Odense, der bandt lave tætte buketter i afstemte farver, hvilket man aldrig havde set før. Hun havde gode samarbejder med de lokale bedemænd, så omkring 800 kistepyntninger om året, blev der leveret fra hendes forretning i en del år.

 

Lethenborg Blomsterhus har i alle årene været medlem af Interflora, så det var muligt at sende blomster med Interflora. Dengang vidste kunderne, at det var et kvalitetsstempel at være Interflora blomsterbutik. Gavekort kunne anvendes og man kunne få sendt blomster med Interflora til andre dele af landet.

 

Elses største blomsteropgave

Spørger man Else om der er nogle blomsteropgaver hun særligt husker, så er der faktisk mange. Men der er dog én der har en særlig stor betydning og som er det ypperste hun har prøvet, og det var dengang hun blev udvalgt til at hjælpe med at lave blomsterudsmykning til Kronprinsparrets bryllup i maj 2004. Her blev 40 udvalgte blomsterdekoratører fra hele landet stillet den opgave at pynte hele København med blomster. Det var ganske imponerende at få lov til at arbejde med blomster på den måde, og Else er utrolig stolt over at have fået lov til at være med til at lave blomsterudsmykning til Kronprinsparrets bryllup.

 

I sin blomsterforretning i Odense, har Else gennem årene også stået for rigtig mange leveringer til Kongehuset, bl.a. når Hendes Majestæt Dronningen kom på besøg i Odense til officielle begivenheder, så blev der leveret ”dronning-buketter” og dekorationer til talerstole osv.

Igennem årenes løb er det blevet til rigtig mange buketter, brudebuketter, dekorationer, plantearrangementer osv. fra Elses hånd, og kunderne har altid været begejstret for det håndværk som Else stod for.

 

Julestue traditionen

Else har altid vidst, at det er vigtigt at forny sig, og at differentiere sig fra konkurrenterne, derfor begyndte hun at afholde Julestue i begyndelsen af november. Ingen andre holdt den slags begivenheder dengang, men få år efter fulgte konkurrenterne efter. Julestuen blev en årlig tradition som stadigvæk bliver afholdt den dag i dag.

 

Læs mere om Julestue 2019 her.

 

Else går på pension

Indtil i dag, har Else arbejdet i butikken på Hjallesevej 73, som nu hedder Bloomit og som drives af hendes to sønner Martin og Claus Lethenborg. Martin, er som Else, uddannet blomsterdekoratør og står i dag for hele butikkens daglige drift, og for at kvalitetsniveauet og servicen forsat er i top, mens Claus klarer det administrative.

 

Men alting har en ende, og da Else har valgt at trække sig tilbage samtidig med, 40-års jubilæet, så ønsker vi at markere dagen med en reception torsdag d. 31. oktober 2019.

 

Læs mere om begivenheden her.

 

Det er en vigtig dag for os alle i Bloomit. Vi glæder os til at se kunder, tidligere kunder, kollegaer og leverandører til en hyggelig eftermiddag, hvor vi vil fejre Elses jubilæum og markere dagen.

Forsæt med at shoppe
Indkøbskurv
Antal produkter: 0
Du har ikke nogen varer i kurven.
Subtotal (DKK)
0,-
Leveringsform
Levering - Udbringning
70,-
TotalMed levering & inkl. moms.
70,-
Step 1/4
Leveringsdetaljer
Kontroller & bekræft leveringsadresse
Modtagers oplysninger
Location
By
Dato for levering/afhentning
Vælg en anledning

Vælg en anledning så floristen har en ide om hvad din bestilling drejer sig om

Giv indsigt i hvad din bestilling drejer sig om

Hvis modtageren ikke er hjemme?

Vær opmærksom på at Bloomit ikke erstatter eventuelt bortkomne bestillinger, som du har givet os tilladelse til at sætte ved døren eller aflevere hos naboen.

Vi erstatter ikke bortkomne bestillinger.

Step 2/4
Dine oplysninger
Udfyld og bekræft at dine oplysninger er korrekte
Location
By
Jeg ønsker at være anonym

Jeg ønsker at være anonym i forhold til modtageren.

En sidste bemærkning?

Læg en kort bemærkning til din bestilling

Step 3/4
Overblik
Kunde

ProduktPrisKortTotal
Produkter
GAVEKORT / RABATKODE
Subtotal (DKK)Heraf moms: 0,- DKK
0,-
Leveringstype - Udbringning
70,-
Total
70,-
Step 4/4
Betalingsoplysninger
Vælg en betalingsmetode
Vælg betalingsmetode
Betalingskort
Vi tager imod en bred vifte af betalingskort. Eks. Visa, Maestro, Discover, American Express.
Betalingskort
Mobilepay
Vi tager også imod betaling via Mobilepay.
Mobilepay
Viabill
Vi tager også imod betaling via Viabill.
Viabill
Faktura til Erhverv - (25kr i gebyr)
Faktura til det offentlige
At betale
70,-

Da vi på vores website kan sælge øl og vin, skal vi have dig til at bekræfte, at du er over 16 år. Hvis du er under 16 år, kan vi desværre ikke håndtere dit køb. Læs mere her

Oplysninger om levering

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.

Ved levering til begravelse, garanterer vi altid levering til tiden, forudsat bestillingen er afgivet i overensstemmelse med vores salgs- og leveringsbetingelser.

Ved levering på et bestemt tidspunkt på dagen ved øvrige ordrer, garanterer vi ikke, at der sker levering på det ønskede tidspunkt på dagen, men vi gør alt hvad der er muligt for at opfylde ønsket herom.

Ved levering tages der forbehold for ekstreme vejrsituationer som fx sne, is og vejrlig i øvrigt.